• CAD2M
  • Ubbink

Leergierig Orion H6 verovert de koppositie

Nieuws, Wedstrijdverslagen heren 6

Na een verjongingskuur en een intensieve voorbereiding, waar zelfs al eens met een voltallige selectie werd getraind, was het eindelijk zover: op donderdag 21 september traden we voor het eerst dit seizoen aan in officiële wedstrijdverband. Ditmaal echter zonder de gewaardeerde krachten Mark, Jeroen en Nico. In een indrukwekkend staaltje clubgevoel hebben zij ervoor gezorgd dat Orion een nieuwe kampioenskandidaat verwelkomde in de vorm van het nieuw gevormde heren 7-team.

Voor ons had dit helaas wel als bijkomstigheid dat we in een nieuwe poule belandden, wat betekende dat we meer reiskilometers moesten afleggen en onze oorspronkelijke doelstelling kwijtraakten. Het winnen van heren 5 zou namelijk nu lastig worden. Maar er was ook een voordeel aan deze nieuwe poule: we waren een mysterie voor onze tegenstanders. Dat werd al snel duidelijk. We begonnen met een indrukwekkende voorsprong van 9-0 tegen Aetos, waardoor zij alle hoeken van het veld uitgebreid konden verkennen.

Echter, met een vriendelijke waarschuwing vanaf de zijlijn begrepen we dat dit niet de manier was om te winnen, en dat er weinig te leren viel van zo’n eenvoudige overwinning. Deze boodschap werd ter harte genomen, en we lieten de mannen uit Arnhem netjes terugkomen in de wedstrijd. Onze voorsprong was echter groot genoeg om de eerste set zonder problemen te winnen.

In de tweede set voldeden we al beter aan de verwachtingen van onze coach. We hadden controle, maar Aetos was deze set duidelijk beter geacclimatiseerd. Bij de beslissende punten van de set gaf Wouter J. de heren aan de overkant nog een leermoment. Hard slaan in het blok betekent dat de bal hard terugkomt. Als dank voor deze waardevolle ervaring wonnen we niet alleen dat punt, maar ook de set.

In de derde en vierde set leerden we dat het veld kleiner was, het net hoger stond en de combinaties minder soepel verliepen dan gedacht. We begrepen nu des te meer waarom het belangrijk was om onze contributie maximaal te benutten. Dit leidde tot een logische vijfde set, die wederom een gelijkopgaande strijd was maar gelukkig in ons voordeel uitviel. Het voelde veel beter om te leren terwijl we de overwinning op zak hadden.

Toen we naar de ranglijst keken, beseften we bovendien dat deze overwinning ons de koppositie opleverde en dat we zojuist hadden gewonnen van de nummer 2. Naar onze bescheiden mening was dit geen onverdienstelijke prestatie voor de eerste wedstrijd van het seizoen.