• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Mark Boumans: van Lycurgus naar Orion

Nieuws, Volleyvisie

Mark Boumans was vorige week zondag één van de ruim duizend supporters in de Groningse Alfahal, die de mannen van Abiant Lycurgus aanmoedigden in de voorlaatste competitieronde van de eredivisie tegen Seesing Personeel | Orion.

Zondag 26 maart zal de toekomstige burgemeester van Doetinchem met méér dan gemiddelde interesse informeren naar de uitslag van Orion’s laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen Draisma Dynamo. Als voorzitter van de stichting Topvolleybal Groningen wil hij ongetwijfeld op de hoogte blijven van de verrichtingen van Lycurgus’ concurrenten.

20170310_oosterman_boumans_mark
Mark Boumans. Foto: Oosterman.

Immers, met nog één duel te gaan voor de start van de play-offs om het landskampioenschap, komt de ‘dag des oordeels’ steeds dichterbij. Als ’t Seesing Personeel | Orion zondagmiddag in Home of  Orion lukt de oude Apeldoornse rivaal Dynamo met een 3-0 nederlaag naar huis te sturen, dan eindigen de Doetinchemmers met hetzelfde aantal winstpunten als ‘regulier eerste’.

Een 3-1 uitslag betekent dat beide ploegen ook eenzelfde set-quotiënt hebben. In dat geval geeft het punten-quotiënt de doorslag voor de bezetting van de eerste en tweede plaats. Slechts als Lycurgus de laatste wedstrijd in Barneveld tegen Advisie/SSS met 3-0 of 3-1 wint en Orion van Dynamo verliest, dan nemen de Groningers de tweede plaats over van de Achterhoekers. Een andere optie is dat Orion en Lycurgus tweede en derde blijven. In dat geval kunnen zij elkaar tegenkomen in de halve finale van de play-offs om de landstitel.

Als op 6 mei de nieuwe landskampioen (als opvolger van Lycurgus) bekend is, duurt het nog bijna twee weken voordat de (unanieme) voordracht van de oud-gedeputeerde (VVD) van de provincie Groningen tot nieuwe burgemeester van Doetinchem wordt goedgekeurd door de minister van Binnenlandse Zaken. De installatie staat bij goedkeuring gepland op 18 mei. Boumans is dan bijna twee jaar waarnemend burgemeester van Ommen geweest en vier jaar van Haren.

Een van zijn eerste officiële klussen kan dan zijn het huldigen van Orion als nieuwe landskampioen van Nederland.
Lycurgus is dan verleden tijd voor Boumans, die al heeft laten weten graag te willen volleyballen bij de Doetinchemse club. Ongetwijfeld heeft de eredivisieploeg er dan ook een supporter bij.