• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

MB plaatst zich in finale NOJK

Nieuws

Werk aan de winkel voor jongensteams

Meiden B heeft zich zaterdag 17 februari tijdens de halve finales voor het Nederlandse Open Jeugd Kampioenschap (NOJK) beloond met een plek in de eindrondes, bestaande uit de acht beste teams in hun leeftijdscategorie. Meiden A verloor in de kruisfinale en ook Jongens A en B haalden de finale rondes niet.

Meiden B:
Meiden B onder leiding van Noah Wortelboer en Merel Rougoor beloonden de eigen opleidingslijn en zichzelf door in Zaltbommel middels de kruisfinale te plaatsen voor de eindronde in onze eigen Topsporthal te Doetinchem middels een overwinning op het Twentse Rivo.
De tweede plaats in de poule gaf kwalificatie vrij voor de kruisfinale. In de poule werd gewonnen van streekgenoot Dash en het Haarlemse Spaarnestad. Er werd een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen Sliedrecht Sport, en een verliespartij tegen het Houtense Taurus. Desalniettemin was het team in staat zich op te richten tijdens het toernooi. Dat wordt dus een korte reis op zaterdag 30 maart voor het team en de achterban.

Meiden A:
Meiden A weerde zich in Horst prima in de poule middels overwinning op Flamingo’s 56 en Donki Sjot. Het gelijkspel tegen Dordrecht was best een zure, daar door het onderlinge puntensaldo een negatief resultaat werd gescoord, waardoor er uiteindelijk geen plaatsing werd afgedwongen voor de kruisfinale. De laatste wedstrijd in de poule werd uiteindelijk verloren van favoriet Peelpush. Geen schande. Het spel van het team van Teun Merkx en Jelmer Clephas was zeker meer dan verdienstelijk.

Jongens A:
Jongens A beroofde zich eigenlijk al in de eerste wedstrijd van een mogelijke eindronde door gelijk te spelen met een -1 resultaat tegen Spaarnestad. Regerend kampioen was namelijk torenhoog favoriet, maar het team van Marc Donker met smalle selectie had duidelijk nog de reis in de benen . . . In de poule werd duidelijk gewonnen van Vollingo en het thuis spelende AVV Keistad uit Amersfoort. In de kruising wachtte echter de nummer 2 uit de andere poule, te weten Sliedrecht Sport. Ondanks een miniem verschil in de tweede  set (23-25) werd deze met 2-0 verloren, waardoor de eindronde een utopie werd.

Jongens B:
De B jongens onder leiding van Mark Luesink en Roy Harbers traden in een sterk veld te Assen (!) aan tegen een ogenschijnlijk sterk veld. Van VC Zwolle en Dynamo werd verloren, en de partijen tegen Twente ’05 en Blauw Wit leverden gelijke spelen op. Dat was helaas niet voldoende om plaatsing af te dwingen voor de kruisfinales. Doekje voor het bloeden was dat de drie kopteams uit deze poule zich allen plaatsten voor de eindronde. Dat zegt wat over de aanwezige krachtsverhoudingen.

Dit betekent helaas dat we na een onafgebroken afwezigheid van 2013 t/m 2023 nu geen jongensteam in de eindronde NOJK hebben. Gezien de ontwikkeling in de aantallen voorlopig een afsluiting van een tijdperk lijkt het. We hebben werk aan de winkel.

Tekst en foto: Marco Buiting.

Foto aanhef: MB viert feest na het behalen van de eindronde.