• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Multifunctioneel buitensportnet geplaatst in Dichteren

Nieuws

Op de Groene Wig in de Doetinchemse wijk Dichteren is vrijdag 3 juni een multifunctioneel buitensportnet geplaatst. Het stalen net kan op vijf verschillende hoogtes gehangen worden en daardoor gebruikt worden voor volleybal, voetvolley, tennis, badminton en meer sport en spel in de buitenlucht. Een groep kinderen van naschoolse opvang van Humankind vierde de aanwinst samen met de initiatiefnemers.

Het buitensportnet is op initiatief van Orion Volleybal, VIOD, Days Outside en Sport-ID geplaatst in het kader van het WK volleybal voor vrouwen, dat in september en oktober in Nederland wordt gehouden.
De nieuwe sport- en speelvoorziening ligt naast het al op de Groene Wig aanwezige basketbalveld en de pannakooi. Dat biedt bewoners van Dichteren, maar ook Wijnbergen en De Huet nog meer de gelegenheid om lekker buiten te sporten en gezellig samen te komen. Jong en oud.

Kom gerust ballen
Nu het net geplaatst is, kan het gebruikt worden. De belijning wordt later nog aangebracht en ook de officiële openingshandeling wordt eveneens op een nog te plannen moment verricht. ,,Maar nu het net er staat, kunnen jong en oud het gewoon gebruiken. We nodigen iedereen dan ook van harte uit om hier een keer een balletje te slaan of trappen, of met je badmintonrackets op een mooie zomerdag het net te gebruiken. Daarvoor hebben we het immers geplaatst,’’ zeggen de initiatiefnemers enthousiast.

WK volleybal
De provincie Gelderland, waar het overgrote deel van het WK gehouden zal worden, heeft subsidie beschikbaar gesteld voor in totaal 40 buitensportnetten. Niet alleen om het evenement te promoten, maar ook om volleybal en andere buitensporten en bewegen in het algemeen onder de aandacht te brengen. Vitaliteit is een belangrijk thema tijdens het WK.

Na de zomervakantie zullen de initiatiefnemers het buitensportnet ook gebruiken voor hun eigen aanbod.

 

Bij de foto’s:
Kinderen van de BSO van Humankind in Dichteren namen het buitensportnet in gebruik.