• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Neede taaie tegenstander voor H3

Nieuws

Prof. Dr. Bertus Bovenhands zag het aan

Samen met één van mijn weinige vrienden JOOp KnOOp toog ik in mijn gammele Volvo naar het verre Neede. Op een dinsdagavond nog wel. De plaatselijke volleybalclub Elite/Dynamo  had namelijk de eigen zaal op een zaterdagmiddag niet goed of helemaal niet geregeld. Dus na veel telefoontjes heen en weer werd de wedstrijd  Dynamo H1- Orion 3 verplaatst naar dinsdag 31 oktober.
Het moge bekend zijn dat jullie Bertus, de schrijver dezes, een fan is geworden van met name Heren 3 en daarom vloog ik met riooljournalist pur sang JOOp naar sporthal ’t Spilbroek om de jonkies van Alexio Stein eens goed te aanschouwen, te analyseren en daar een verslagje over af te scheiden. JOOp wilde dat ook in eerste instantie, maar er zijn inmiddels veel klachten binnen gekomen over vuilspuiter KnOOp. Daarom leek het mij verstandig om dit, inmiddels door vele belangstellenden gelezen stukje, zelf op het toetsenbord te rammen.

Luukie Hoge Navel was nog net op tijd ingevlogen om de start van de match mee te kunnen maken. Het jonge dartele team van Orion 3 begon voortvarend en won set 1 vrij overtuigend.   (21-25)  Prof. Dr. Bertus Bovenhands, Bertus voor intimi, was blij verrast en ging er samen met JOOp eens goed voor zitten. Voor de zekerheid had ik JOOp KnOOp zijn vaak misbruikte wapen DE PEN afgenomen. Dat was maar goed ook. Zijn notitie c.q. kladblokje zou na set 2 t/m 4 snel vol hebben gestaan  met ‘one liners’ over:  de scheids, misperen van diverse spelers van Orion 3, over falend wisselbeleid bij de coach (nee ik noem even geen namen!) over mentale zwakheden enz. enz. Met 26-24 ging de set, zoals dat zo fraai heet, naar Dynamo.
Jaap Leeuwenbrul en de zijnen maakten het daarna nog spannender. Jullie schrijver dezes zat voortdurend met samengeknepen billen op de tribune. Ik had daar drie dagen later nog last van. Ik wist niet dat je dáár ook spierpijn van kon hebben. Dit laatste even storend terzijde. Een aantal spelers van jongeheren 3 grossierde in persoonlijke fouten en Luuk Paskamer spande de kroon met een serie opslag  misperen.
Coach Stein moest veel wisselen, time outs aanvragen, terloops een ‘terechte’ gele kaart incasseren van de  matige scheidsrechter, zich opwinden en na 29-31 opgelucht constateren dat de set binnen was gevochten. Mijn complimenten  voor de spelbederver Stijn Sjansen.
Deze liep zich de benen uit het lijf om de vaak wegketsende passes om te zetten in scoorbare snert upjes.   JOOp, getrouwd met Simone SGat overigens en informatie niet ter zake, hield het af en toe niet meer en vereerde het toilet met enkele bezoekjes  om de gespannen blaas  in de porseleinen pony te ledigen. Nu dwaal ik weer af.

Deskundoloog van huis uit zag ik het aan. Ik constateerde vele onvolkomenheden bij het talentrijke team van Heren 3. Werk aan de winkel dus voor trainers  Karel Mollenafknaller en Alex Stein. De vierde set ging vervolgens met 19-25  naar de mannekes van jong Orion 3. Ruben Snuffels mocht ook nog even de ballen opsmijten. Deed ie prima. Stijn was blij, dat is ie niet gauw, met het prachtige resultaat.

Zaterdag 4 november tegen Alterno  3 wacht volgens mij de grote vuurproef. Zijn de boys dan in staat om in ieder geval aan te tonen dat ze terecht  of onterecht titelaspiraties mogen hebben?  Menno Meetlat, zo hoorde ik uit onbetrouwbare bron, is er dan helaas niet bij. Eén ding weet ik zeker: Joop Knoop, zijn vrouw Simone SGat en ik zijn er weer bij.

 

Wedstrijd:
Dinsdag 31 oktober in Neede
Elite/Dynamo HS1 – Seesing Personeel | Orion HS3
Uitslag: 1 – 3
Setstanden: 21-25, 26-24, 29-31, 19-25
Verslag: Bertus voor intimi