• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Op naar de eindronde NOJK

Nieuws

Op zaterdag 16 april speelde een viertal Rabobank Orion selectiejeugdteams hun halve finalerondes op de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK). Jongens A en meisjes C plaatsten zich succesvol voor de eindronde op zaterdag 21 mei a.s. en scharen zich daarmee bij de beste acht teams van Nederland in hun leeftijdsklasse.

Hieronder de korte verslagen van hun speelronde:

Jongens A:

Met enige absenties en wat knip- en plakwerk reisde de jongens A selectie af richting Emmen. In de eerste wedstrijd tegen Avior liepen de zaken allerminst op rolletjes. Het team o.l.v. Teun Merkx speelde deze wedstrijd gelijk. De opvolgende wedstrijden tegen gastheer Emmen en Side Out uit Slagharen werden overduidelijk gewonnen. Daarmee eindigde het team als eerste in de poule, en bij de jongens betekent dat een automatische plaatsing voor de eindronde!

Jongens B:

Jongens B reisde o.l.v. Mark Luesink af naar de Pathmoshal in Enschede in de wetenschap dat het gezelschap zeer jeugdig was, en dat de beide sterkste spelers waren uitgeleend aan de NOJK A. Alle poulewedstrijden werden verloren. Niet getreurd; de groep bestaat louter uit eerstejaars B en een groot aandeel aan C-spelers. Met die wetenschap is het, met deze ervaring in de achterzak, een gegeven dat hier een goede basis is gelegd voor een beter resultaat in de nabije toekomst.

Meisjes A:

Meisjes A speelde haar halve finaleronde naar behoren en boven elke verwachting in de Pickerhal te Eibergen, waarvoor met de hakken over de sloot in de voorronde plaatsing was afgedwongen. Met een summiere voorbereiding en aanvullingen vanuit de B meiden werd o.lv. Marco Buiting en Marc Donker de strijd aangebonden met andere gerenommeerde teams.
Na gelijke spelen tegen Dynamo Tubbergen en buur Longa ’59 werd er een krappe overwinning geboekt tegen Twente ’05 (25-23, 25-23)… Die overwinning legde de basis voor de tweede plek in de poule en dus de kruisfinale. Na de verloren laatste poulewedstrijd tegen de latere poulewinnaar Peelpush, werd deze kruisfinale verloren van een sterk Rivo. Niet getreurd; er is boven verwachting gepresteerd. Complimenten aan het team dat het zich heeft geschaard onder de beste 16 ploegen van Nederland. Een knappe prestatie!

Meisjes C:

Meisjes C plaatste zich in Wijk bij Duurstede vol overtuiging voor de eindronde. Het team o.l.v. Myrthe Brouwer en Wilhelm de Ruijter veegde in de poule de vloer aan met achtereenvolgens Peelpush (25-10, 25-18), VV Flits (25-17, 25-10), Taurus (25-16, 25-8), en kruiste vervolgens overtuigend naar de finaleronde via Dinto Warmenhuizen (25-11, 25-15). Het team maakte daarmee de hoge verwachtingen waar, en mag tevens 21 mei a.s. aantreden in de eindronde NOJK.

Al met al zijn we weer zeer blij dat we weer een NOJK mogen ervaren na een tweetal jaren verstoken te moeten blijven van een eindronde vanwege Corona. Uiteraard levert deze ervaring al de betrokkenen weer iets op, namelijk een bijdrage leveren in hun volleybalontwikkeling, en die van de club.

Namens de club feliciteren wij beide teams en hun begeleiding met het behalen van de eindronde, en wensen wij hun heel veel succes toe in hun voorbereidingen naar en het spelen van de eindronde op zaterdag 21 mei a.s.

Tekst Marco Buiting

Foto aanhef: Meisjes C heeft zich geplaatst voor de eindronde.

 


Jongens A viert feest na hun succesvolle plaatsing voor de eindronde NOJK.