• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Orion-jeugdkamp was weer super

Evenementen, Nieuws

 

Vrijdagmiddag 8 september was het dan eindelijk zover: het Orion jeugdkamp. Helaas was het de hele dag al aan het regenen, maar dat mocht de pret niet bederven.

Rond 18:00 uur vertrok iedereen naar de kampeerboerderij in Rijssen, de locatie waar wij het vorige kamp ook zaten. Omdat dit zo goed beviel, gingen wij er dit jaar weer heen. Bedankt Helga!
Eenmaal aangekomen was het weer nog steeds niet beter en het zag ernaar uit dat het avondprogramma in de soep zou vallen. Dat vond iedereen hartstikke jammer natuurlijk, maar de veiligheid gaat voor. Het alternatieve programma was een spelletjesavond.

Op de vrijdagavond kwam er ook een aantal mannen van Heren 1 langs. Hartstikke leuk. De spelers hielpen ons goed met de spelletjes. De kinderen vonden het fantastisch. Spelletjes als waterpong en beschuitfluiten werden gespeeld, waarbij er punten gescoord konden worden. Aan het einde van de spelletjesavond gingen de jongere kinderen naar bed en kon het echte werk voor de oudere jeugd beginnen. Hannah introduceerde een spel dat bijna niemand kende. Maar ik mag zeggen dat dit een groot succes was. Na een aantal uren (lees: sommigen om 04:00) besloot de oudere jeugd ook maar eens om te gaan slapen Want iedereen moest natuurlijk fit zijn voor de zaterdag.

20170925_jeugdkamp_2017_volley_plat
Natuurlijk werd er ook gevolleybald.

De zaterdag begon natuurlijk met het ontbijt, gevolgd door de ochtendgymnastiek door de enige echte Beyoncé’s. Daarna was het tijd voor een spelletje. Ook nu was er weer een aantal mannen van Heren 1, tof. Helaas begon het opnieuw te regenen dus moesten we het spel verder binnen spelen. Geen probleem. Er moesten allerlei opdrachten worden uitgevoerd, van gedichten maken tot op de foto gaan met het groepje en een dans aanleren aan iemand van de leiding.
Na dit spel spelden we met zijn allen levend stratego, dat natuurlijk niet mocht ontbreken op het Orion-kamp. Vervolgens begon iedereen met de voorbereidingen voor de bonte avond. Er werden super leuke acts voorbereid en iedereen deed mee. Na de bonte avond was het tijd voor een feestje. Er werd tot diep in de nacht doorgefeest, zelfs de jongste jeugd wilde niet gaan slapen.

Zondagochtend stond er een spelletjesochtend op het programma. Gelukkig was het droog en kon het doorgaan. Er werden verschillende spellen gespeeld, zoals zaklopen, flessenvoetbal en natuurlijk volleybal. Na de spellenochtend was het alweer tijd om de tassen in te gaan pakken, want het zat er alweer bijna op. Maar niet voordat iedereen nog een lekker broodje knakworst had gegeten.

Namens de begeleiding willen wij iedereen bedanken voor het ontzettend leuke jeugdkamp van 2017. Wij hopen natuurlijk dat jullie volgend jaar weer meegaan.

Tekst: Wendy Lettink

Meer foto’s:

20170925_jeugdkamp_2017_springkussen_plat

20170925_jeugdkamp_2017_tafel

20170925_jeugdkamp_2017_spel

20170925_jeugdkamp_2017_eten