• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Orion viert dubbel kampioenschap

Nieuws

Bruisend feestje in sporthal voor Heren 2 en Heren 3

‘Orion, Oh Orion, jij bent de kampioen’. De Doetinchemse variant op de meezinger van André Hazes was zaterdag 14 april het begin van een bruisend feest in sporthal ‘Home of Orion’, waar twee kampioenen in de bloemetjes werden gezet.

Zowel Heren 2 als Heren 3 smaakten het zoet van een belangrijke overwinning en spelen volgend seizoen een afdeling hoger. De Doetinchemse aanhang haakte er in de kantine, op muziek van Mid-LiVe  al deinend, zingend en klappend op in.

Heren 2 van Seesing Personeel | Orion keert na twee seizoenen Tweede divisie terug in de Eerste. Het talententeam van Heren 3 ruilt de Promotieklasse B in voor de Derde divisie. Beide ploegen werden door de Stichting Vriendenclub Orion Doetinchem bedacht met een passend eerbetoon. Ze kregen niet alleen bloemen en een feestje aangeboden, maar werden ook in een alom gewaardeerd kampioensshirt ‘gehesen’.

20180414_hs2_kampioensshirts
Het kampioensshirt van Heren 2, voor en achter.

Voor de Vriendenclub was het afgelopen dagen kort maar hevig improviseren geweest. Het dubbele kampioenschap stond onverwacht in eigen huis voor de deur, omdat de concurrentie uit Woudenberg (2e divisie) en  Winterswijk (promotieklasse) midweeks punten liet liggen. Daardoor had Heren 2 zaterdag aan twee gewonnen sets genoeg, terwijl Heren 3 ze alle vier nog moest binnenslepen Dat bleek  tegen middenmoter Grol H1 (Groenlo) moeilijker dan gedacht. Uitslag: 4-0 (25-18, 25-23, 25-20, 25-21).

20180415_hvd_hs3_grol_kampioensfoto
Kampioensfoto van Heren 3.

Heren 3, dat als eerste moest spelen, leidde het met veel tromgeroffel en vlagvertoon omlijste vreugdefestijn in. ,,We wisten pas donderdag dat we zaterdag kampioen konden worden,’’ aldus midspeler Tim Ruesen. ,,Doordat naaste concurrent Skopein/Wivoc bij Victoria één punt verspeelde. Dat hadden we niet verwacht, want Wivoc had ons in Winterswijk nog met 3-2 geklopt.’’
Ruesen ziet de titel als de kroon op twee seizoenen sterk spel. ,,We groeien nog steeds in de opbouw. Vorig jaar werden we net geen kampioen, nu is het  gelukt. Het is de kers op de taart’’ Geert Beijers, voorzitter van Skopein/Wivoc, maar sprekend namens de Nevobo, vond dat de titel bij het beste team terecht was gekomen. ,,Heren 3 van Orion heeft de meeste progressie getoond. In de eerste competitiehelft kon Wivoc jullie nog een beetje bijbenen, daarna werd de afstand allengs groter.’’ De kampioenen kregen bloemen van de Vriendenclub en van de Nevobo een glimmende schaal met inscriptie.

20180415_hvd_hs3_grol_bokaal
Geert Beijers (Nevobo) overhandigt de kampioensbokaal aan aanvoerder Tim Ruesen van Heren 3.

Heren 2, dat  een straatlengte voorsprong had op de concurrent Woudenberg (9 punten met nog twee duels te gaan), had geen kind aan hekkensluiter Harambee H1. Alleen in de eerste set kwamen de Enschedeërs nog een beetje in de buurt (25-22). Met de daarop volgende 25-15 in de tweede set was voor Orion het nog ontbrekende punt voor het kampioenschap binnen. De derde en vierde set waren met 25-15 en 25-14 een verplicht nummertje. Teammanager Marco Buiting prijst de stabiliteit in het team. ,,Daar ontbrak het ons juist aan twee seizoenen terug, toen we degradeerden. Toen was het hoge pieken, diepe dalen, we draaiden veel te wisselvallig. We wonnen van de latere kampioen Donitas, maar verloren van ploegen in de staart. Ons spel is veel constanter geworden. Dat hebben we verzilverd met deze titel.’’ Buiting zwaait bij het bereiken van de gewenste balans lof toe aan trainer/coach Björn Proost. Ook voor Heren 2 waren er bloemen van de Vriendenclub, terwijl Geert Beijers namens de Nevobo het team bedacht met de kampioensschaal met inscriptie. Beijers: ,,Ik hoop dat de ploeg bij elkaar blijft, er zit veel talent bij.’’

20180415_hvd_hs2_harambee_eelderink_simon_st
Simon Eelderink omzeilt het blok en treft doel.

René Wiggers memoreerde namens de Vriendenclub aan de onvoorziene bloed-, zweet- en tranendagen die qua organisatie aan de huldiging vooraf gingen. Voordeel was dat het een   doorbraak forceerde in het laten drukken van de kampioensshirts.
Mid-LiVe voelde de kampioens-stemming perfect aan. De uitreiking met alaaf-uithaaltjes en Veel ‘zal ze levens’ kreeg een spontaan carnavalesk karakter. De shirts bleken perfect op maat gesneden, ook voor begeleiders, die de geneugten des levens maar moeilijk kunnen weerstaan. Het was even zoeken, maar zelfs voor assistent/trainer/coach Karel Mollevanger van Heren 3 was er een passende maat: XXXXL.

Henk-Jan Kuiper, van sponsor Gringo’s, genoot zichtbaar dat hij met een in de smaak vallend feestbanket aan het dubbele kampioenschap mocht bijdragen. Mid-LiVe sloot het feestje af met evergreens als London is the place for me (Edmundo Ros), Rider in the Rain (Randy Newman) en veel Ierse folk songs. 

Tekst: Rob Lureman
Foto’s: Hans van Dijk

20180415_hvd_hs3_grol_supportds2
Volop support van Dames 2 voor Heren 3.

Meer foto’s Hans van Dijk van de wedstrijden.