• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Scheids Rob promoveert naar 1e divisie

Nieuws

Na vijf seizoenen fluiten in de 2e divisie heeft het de scheidsrechtersbaasjes van de Nevobo behaagd de Doetinchemmer en Orion-lid Rob Buiting te laten promoveren naar de 1e divisie. Daarmee wordt invulling gegeven aan een lang door Rob gekoesterde wens.

Afgelopen seizoen is Rob tevens toegetreden tot het korps nationaal lijnrechters (vlaggers in de eredivisie). Hoogtepunt voor Rob was het vlaggen bij enkele interlands op het WK Kwalificatietoernooi afgelopen mei in Apeldoorn.
Rob is op 16-jarige leeftijd begonnen als scheidsrechter, doch de voormalig 2e divisie spelverdeler heeft altijd de voorkeur gegeven aan spelen en geven van training. Op 40-jarige leeftijd (11 jaar geleden) kwam er meer ruimte om te investeren in het fluiten van wedstrijden, en eigenlijk is dat het best op zijn lijf geschreven.
Rob vindt het fantastisch om te zien dat jonge Orion-scheidsrechters, zoals Luuk Pasman en Rik Timmers, een voorbeeld kunnen nemen aan de prima arbiters, die Orion heeft in de personen van Henk Derksen, Marjan Nekkers, Geert Thijssen en Theo Besselink.

20151203_scheidsrechterswerving_buiting
Rob Buiting geeft uitleg bij een bijeenkomst om scheidsrechters te werven in de nieuwe topsporthal.

Als trainer is Rob komend seizoen te bewonderen op het voetbalveld van DZC’68 bij het team waar zoonlief Thomas speelt. Door zijn werkzaamheden als ICT-er bij de grootste en modernste bank in Nederland, blijft er door het vele reizen komend seizoen helaas weinig tijd over. Desondanks heeft Rob dit seizoen nog één ambitie: deel uitmaken van het begeleidingsteam van Open Club JB.

Tenslotte heeft Rob met behulp van Maus Smeets (WhatAboutFood) zijn eetpatroon aangepast, waardoor hij 12 kilo lichter is geworden . . .