• Ubbink

Spanning en mooi spel van MC1

Nieuws, Wedstrijdverslag

Halley MC1 – Rabobank Orion Volleybal MC1: 1 – 3

Vroeg uit de veren voor de wereldreis naar Wehl, op steenworp afstand. De uitslagen van afgelopen weken waren soms heel verrassend te noemen. Zo ook de uitslag van Dynamo Apeldoorn tegen Halley: 1-3 in het voordeel van Halley.

We zijn gewaarschuwd, deze competitie kent nagenoeg alleen maar gelijkwaardige tegenstanders.

Na de gebruikelijke warming up beginnen we goed, 5-2 voorsprong. Daarna trekt Halley aan en gaan we gelijk op richting 17-17. Het geluk is soms aan de kant van Halley en zij winnen de eerste set met 25-21.

In set 2 zijn we van het begin af aan goed bij de les. De passing, zowel service- als rally, is prima. Ook nu weer laten ze zien dat de lessen van Maureen en Iris goed hebben geholpen (sorry Bernadette) want het serveren gaat geweldig en ook zo nu een dan een mooi kill blok, wat als oud midspeler erg fijn is om te zien, en de set sluiten we af met 14-25.
Maar Halley geeft zich niet gemakkelijk gewonnen zoals in de derde set het geval is, er wordt erg goed verdedigd en hun servicedruk gaat omhoog. We blijven constant bij elkaar in de buurt. Bij de big points staan we achter met ik dacht 23-20. We halen bij tot 23-23, geen time-outs meer over, een paar wissels en het staat 25-25 en de spanning stijgt met de minuut. Maar bij 25-26 trekken we de set over de streep: 25-27.

Dan is normaliter de wedstrijd wel gespeeld. Maar niet bij Halley, ook die meiden tonen vechtlust en slaan er aardig op los (tegen de bal wel te verstaan). Weer gaan we gelijk op maar bij 17-21 heb je een fijne stand. Toch komt Halley dichter en dichterbij tot zelfs 23-23. In de app las ik dat ‘de hartslagen op peil moesten worden gebracht’, zo ook bij de coach trouwens. Je vraagt om een kill blok en je krijgt er één, goed serveren en de set en wedstrijd is binnen 1-3.

Dit zijn de leuke wedstrijden met veel spanning en mooi spel aan beide kanten. Terugrijdend naar Doetinchem zit de adrenaline nog hoog en kijken we uit naar onze volgende tegenstander . . .