• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Tegen Victoria: altijd moeilijk

Nieuws

Naar de mening van Joop Knoop . . .

Mijn goede vriend en tevens deskundoloog Prof. Dr. Bertus Bovenhands vroeg mij, of ik de komende tijd Heren 3 van Seesing Personeel | Orion onder de loep wilde nemen. Ik, Joop Knoop, weet dat er velen binnen de Orion-familie geen hoge pet op hebben van mij.

Men vindt mij een fantast, uit-de-duimzuiger, riooljournalist en iemand die het niet zo nauw neemt met de waarheid. Helaas beste lezers van dit epistel: Het is allemaal waar! Mijn motto luidt al vele jaren, vooral als ik mijn smeuïge stukjes schrijf: ‘Waar rook is, is een vuurtje gestookt !´ Dat betekent, dat er zo af en toe wat vaker een waarheid ligt verscholen in mijn door velen gretig verslonden schrijfsels.
Joop is een journalist, die elke roddel serieus neemt en die er zo nodig een schepje bovenop doet. Met zijn scherpe wapen, DE PEN, stelt hij wantoestanden aan de kaak, serveert hij onzin uitkramende personen af en schrijft nog meer stoute dingen.
Mijn stukjes, beste heren en schaars meelezende jongedames, moet je altijd met een korrel zout nemen. (Een eetlepel is eigenlijk beter).
,,Joop is van buiten hard en van binnen zacht,’’ verzuchtte mijn vriendin Bea Sluitink laatst tegen Bertus. De professor beaamde dat en voegde daar aan toe: ,,De opmerkingen van Joop komen meestal penisaal (Net woord voor lullig) over. Het is raadzaam zijn geschreven teksten  geheel voor eigen  risico te lezen.’’ Jullie zijn dus gewaarschuwd. Dan ga ik nu maar eens beginnen met het eerste verslagje van de derde wedstrijd.
Jullie toeschouwer en weinig gewaardeerde analist verwachtte een moeilijke wedstrijd tegen de heren  uit DIEM.

De eerste set leek dat niet het geval. Onder aanvoering van Stijn Sjansen, een heerlijke spelbederver, werden de zwak en houterig verdedigende Victorianen met 25-17 aan de kant geschoven.

Het ging gemakkelijk en dat is niet altijd goed. Dat bleek direct de tweede set. Luuk Pasteitje en de zijnen vertoonden concentratieverlies door enkele foutserves, direct gevolgd door enkele passketsers. Nee, hier noem ik geen namen.
Luuk Hoge Navel, Ruben Swiffels, ‘A Star is born’ Menno testten  een aantal malen het Victoria blok, joegen het balletje snoeihard binnen de lijnen en toonden en passant nogmaals aan, dat ze een maatje te groot waren voor de Diemse routiniers met een gemiddelde leeftijd van 40 plus.
Tim ‘Flying Dutchman’ Ruesen, Twan Smijt’m-erin en Opa Luuk Paskamer ramden de subtiel  door Stijn gegeven ‘mid-upjes’ langs het vertwijfelde blok van Victoria. De setstand 25-16 spreekt voor zich. De derde  met 25 -15 gewonnen set was uiteraard duidelijk, ware het niet dat de Orion Youngsters liefst tien keer fout serveerden.
Prof. Dr. Bertus Bovenhands  en ik vonden dat toch een smetje op het blazoen van Heren 3. We vroegen ons af wat een blazoen eigenlijk is (dat zoeken we op !) en waarom Jasper Wijkagent, Niels Batsen zo weinig speelden. Bovendien misten we Jaap Leeuwenbrul. Waar was deze kleurrijke Libero? Hij werd overigens kundig vervangen door Rutger Slootwater. Dit even storend terzijde.

Ruben  Swiffels, de uitvinder van de Swiffel (doorspeelbal), mocht zijn opgooikwaliteiten tonen in de vierde set. Hij bood zijn aanvallers niet te missen kansen om te scoren. Niels, Jasper, Twan en de anderen smashten, vaak iets te ongecontroleerd, de GALA-bal langs het blok . Edoch . . .  ze kwamen heel vaak terug.
Victoria verdedigde irritant goed en aanvallend lieten ze het blok van Orion 3 er soms hopeloos uitzien. De mannen uit Didam wachtten geduldig tot Alex’ mannekes fouten begonnen te maken.  Dat deden ze dan ook. Geheel onnodig werd de extra set, het bonuspunt, of ‘de kers op de taart’ van de dik verdiende zege weggegeven.
Alex Steinhard constateerde nog wel wat tekortkominkjes. De heren hadden ook wij, Bertus en ik, wel eens beter zien ballen, maar er werd gewonnen.  3-1. Dat telt. Ze vragen later nooit HOE je gewonnen hebt maar OF je hebt gewonnen.

Jullie Joop Knoop heeft nog wel wat kritische puntjes. Die zal Alex eveneens hebben. Toch zou ik deze buitengewoon gezellige en soms spectaculair spelende boys eens vaker aan het volleybalwerk  willen zien. Joop heeft zich niet verveeld. Zijn brillenglazen besloegen telkens, na het zien van de diverse fraaie acties.

Tot schrijfs . . . . JOOP KNOOP

Wedstrijd:
Zaterdag 14 oktober in Home of Orion
Seesing Personeel | Orion HS3 – Victoria HS1
Uitslag: 3 – 1
Setstanden: 25-17, 25-18, 25-13, 21-25