• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

TRIO met Heren 4

Nieuws

In het kader van duurzaam energieverbruik heeft de persafdeling van Heren 4 unaniem besloten u in één klap te informeren over de resultaten van de afgelopen ‘Engelse weken’. Dientengevolge bij deze een korte berichtgeving over de avonturen van de boyz. 

Het avontuur begon op zaterdag 2 november met een emotionele hereniging met onze sergeant, die heelhuids was teruggekeerd naar het land waar iedereen weer gewoon een kop groter dan hij is. Ondanks een gevalletje slechte nasi eerder die week (niet het eerste geval binnen de selectie dit seizoen . . . ) was hij niet te beroerd om die dag weer met smeuïge setjes te strooien.
Over de wedstrijd kunnen we vrij kort over zijn. De tegenstander uit Neede was een ploeg onder uit de middenmoot, dus het volleybal zou van ons moeten komen. De enige waarschuwing van onze grote kale leider was, dat de blauwen uit Neede ondanks de positie op de ranglijst wel altijd de derde set wonnen. Gewaarschuwd als we waren verloren we de derde set en konden we  4 puntjes op ons conto bijschrijven.

Een week erna volgde een èchte krachtmeting met de nummer 2. Als heus voorprogramma van Heren 1 speelden we tegen de kampioen van het vorige seizoen, VIOS Eefde. Ondanks de ervaring aan de overkant van het net hebben we toch een alleraardige wedstrijd op de mat weten te leggen. Achteraf gezien bleek de derde set een breekpunt te zijn. Met 20-18 gingen we de big points in, maar eenmaal daar aangekomen haperde de machine.
Een te hoge foutenlast maakte dat de heren uit Eefde er dankbaar met de derde set vandoor gingen. Daarmee was de koek op. Het niveau bereikte zeker geen dieptepunt, maar genoeg om VIOS te verontrusten was het niet.

Hoogtepunt
Donderdag 14 november volgde dan het absolute hoogtepunt. Er zijn weinig dingen waar je ons een groter plezier mee doet, dan een doordeweekse uitwedstrijd om 21:00 uur  ’s avonds. Als dat dan ook nog eens is tegen een laaggeplaatste ploeg in een roze hal, kan de week bij voorbaat al niet meer stuk.
Wonder boven wonder bleef de geanticipeerde zaadpot uit en werd er eigenlijk vrij eenvoudig en degelijk gewonnen. Noemenswaardig was naast het massaal toegestroomde publiek (dank ‘Teammanager van Heren 1’) en het coachingsdebuut van Heren-1-basisspeler Noah, het zeer verdienstelijke debuut van B1(!)-spelers Beau en Merlijn.
Dat de donderdagavond zo is veranderd van studentenavond in tienerparty was wel even wennen, maar het zien van goudgele rakkers in een groen jasje bracht de mannen weer snel terug in de comfortzone.

Zaterdag 30 november gaat het festijn verder met een nu al legendarische wedstrijd tegen de trotse houders van de rode lantaarn, LIVO 3. Spektakel gegarandeerd.

Kusje van de boyz!

Tekst: Jaap Löwenthal
Foto aanhef:

Wedstrijd zaterdag 2 november thuis tegen Elite/Dynamo HS1
Uitslag: 3 – 1
Setstanden: 25-21, 25-11, 22-25, 25-10

Wedstrijd zaterdag 9 november thuis tegen VIOS Eefde HS1
Uitslag: 1 – 3
Setstanden: 21-25, 25-16, 24-26, 22-25

Wedstrijd donderdag 14 november in Aalten tegen De Hofnar Bovo HS2:
Uitslag: 0 – 4
Setstanden: 16-25, 17-25, 16-25, 12-25