• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Vier jongensteams naar finale NOJK

Nieuws

Historisch moment binnen jongens/herenlijn

Zaterdag 23 februari 2019 kunnen we markeren als een memorabel en historisch moment binnen de Rabobank Orion jongens- en herenlijn: Alle vier de jongensteams plaatsten zich namelijk voor de finalerondes van het NOJK (Open Club) op zaterdag 30 maart a.s. Dit was nog nooit eerder vertoond. Een uniek moment dus!

Twee jaren geleden waren we namelijk al zeer dichtbij. Destijds plaatsten zich de jongens B-, C- en D-teams voor de eindrondes in hun leeftijdsgroepen. De A-jongens bleven toen helaas hangen in de kruising van de halve finales. Nu hebben we dus wel vier teams in de eindrondes. Een maximale score, en dat voor de eerste keer in de historie van de club.

Hierbij de verkorte verslagen van de deelnemende teams:

Jongens A (onder 18 jaren) o.l.v. Marco Buiting en Jordi van Andel kende in Harderwijk een stroeve start tegen Compaen. We mogen ons achteraf gelukkig prijzen dat we de uiteindelijke nummer laatst van de poule troffen in deze eerste wedstrijd. We hadden de slaap namelijk nog duidelijk niet uit.
In de tweede set werd dat resultaat dus verbeterd met een dikke zege (25-22, 25-9). De wedstrijd erna tegen de uiteindelijke runner up in de poule, Next Volley Dordrecht, werd een fraaie pot van degelijk niveau. Uiteindelijk trok Orion aan het langste eind (25-20, 25-22). Nadat de derde poulewedstrijd tegen het thuis spelende VVH werd afgesloten met winst (25-20, 25-17) wist het team dat het aan één set voldoende had tegen titelverdediger Sliedrecht Sport.
Uiteindelijk eindigde deze wedstrijd in 1-1 (25-17, 13-25). De eerste set was van Orion zijde de beste van het toernooi. De tweede set kregen de aanwezige bankspelers hun beloning voor de ondersteuning de gehele dag: ze maakten ook de benodigde meters op niveau. Op dus naar de finaleronde.

Jongens B (onder 16 jaren) o.l.v. Alex Stein kende een gemakkelijke start in Barneveld. Van Irene werd vrij eenvoudig gewonnen (25-8, 25-9). De wedstrijd tegen het tevens ongeslagen Zwolle spande erom. De teams bleven hier keurig in balans (25-27, 25-23). De wedstrijd erna tegen Spaarnestad bleek de weerstand al een stuk groter te zijn geworden. Ook hier een winst, maar dan met duidelijk meer moeite (27-25, 25-22).
De laatste poulewedstrijd tegen Volley Tilburg was eigenlijk een formaliteit. Ook hier een duidelijke winst voor de Doetinchemmers (25-15, 25-6). Uiteindelijk moest het telraam eraan te pas komen om uit te rekenen wie uit de bus kwam als poulewinnaar. In deze had Zwolle een beter moyenne dan Orion. Een rechtstreekse plaatsing voor de finaleronde voor Zwolle dus.
Wat voor de B jongens restte was de kruisfinale tegen de nummer drie van de andere poule, te weten Lycurgus. Na een klinkende 2-0-overwinning werd er dus plaatsing afgedwongen voor de finaleronde.

Jongens C (onder 14 jaren) o.l.v. Dean Rots had in Sneek in de poulefase af te rekenen met achtereenvolgens SSS, Olhaco en PDK Huizen. De eerste twee wedstrijden werden fluitend gewonnen (25-9, 25-8 en 25-14, 25-9 tegen respectievelijk SSS en Olhaco). Vooraf werd al verwacht dat de wedstrijd tegen het tevens ongeslagen PDK Huizen beslissend zou zijn voor de einduitslag in de poule.
Na een prima eerste set met een 25-19 winst, volgde een set waarin het beste er wel een beetje uit was. Desalniettemin werden er in de verloren tweede set 21 punten uitgeperst, wat volstond voor poulewinst. Jongens C tevens door naar de finaleronde.

Jongens D. Wederom, net als met de halve finaleronde, kwam de verrassing van de dag kwam op naam van Jongens D. De selectie onder 12 jaren o.l.v. Mark Luesink en Roy Harbers speelde de eerste set degelijk tegen Surf uit Vries, maar moest de tweede set een verlies incasseren (25-18, 27-29).
Het team herpakte zich uitstekend tegen het Apeldoornse Dynamo, deelde in set 1 via een 28-26 winst een psychologische tik uit, met als gevolg dat de tweede set met groot verschil gewonnen werd (25-15). Tegen de uiteindelijke poulewinnaar Reflex was geen kruit gewassen (23-25, 5-25). Als nummer twee van de poule werd er gekruist tegen Alterno. Via 23-25, 25-14 en een beslissende 15-7 in de derde set plaatste het team zich voor de finaleronde.

De technische staf en trainers van de jongens- en herenlijn zijn natuurlijk zeer content met dit geweldige resultaat. Een resultaat van keiharde inzet en noeste arbeid in de lijn in de laatste jaren. Hulde!

We kijken natuurlijk uit naar de aankomende finalerondes van 30 maart. We zien de plaatsing van de vier teams al als een kampioenschap.

De finalerondes worden gespeeld op de volgende plaatsen:

CMV Jeugd                     Westfrieslandhal te Wognum
C-Jeugd                           De Walvis te Beverwijk
B-Jeugd                           Amarena te Amersfoort
A-Jeugd                           Topsportcentrum De Koog te Koog aan de Zaan

 

Foto aanhef: De jongens NOJK B-selectie viert het feestje na de gewonnen kruisfinale in Barneveld.