• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Wie steunt de court crewgroep?

Nieuws

Ook Daniëlle en Minka zoeken opvolgers

Wil jij ook graag helpen bij de wedstrijden van Heren 1 en/of Dames 1? Zij hebben voor elke wedstrijd een court crew nodig van 6 ballenrollers en 2 quickmoppers. Vooral op de woensdagavond.

Samen zijn jullie er verantwoordelijk voor, dat de ballen op de juiste manier rond het veld gerold worden. Jullie stuiten/gooien de bal naar de speler/speelster die serveert en jullie zorgen ervoor dat de vloer drooggeveegd wordt na een spectaculaire duik om een bal te redden. Je maakt op deze manier de wedstrijd van heel dichtbij mee. Na afloop van de wedstrijd krijg je een high five van álle spelers, ook van de tegenstanders. Want zonder jullie hulp kan er geen wedstrijd gespeeld worden. De court crew is dus echt onmisbaar.

Er is in de court crewgroep ruimte voor nieuwe ballenrollers en quickmoppers. Je wisselt trouwens elke wedstrijd van taak.

Dus lijkt het je leuk om te helpen bij de wedstrijden van Dames en Heren 1? Stuur dan een e-mail naar courtcrew@orionvolleybal.nl

We willen speciaal een oproep doen voor de wedstrijden op woensdagavond. Gaat je training niet door vanwege de wedstrijd? Kom dan helpen in de court crew, we kunnen je hulp goed gebruiken.

20170510_courtcrew_hs1_zwolle
De court crew ontvangt evenveel bedankjes van de tegenpartij, die van de heren van Zwolle. Foto: Hans van Dijk.

Verder zoeken we nog mensen, die de taak van organisatie en begeleiding van de court crew over willen nemen van Daniëlle Wellink en Minka de Weerd.

Na een aantal jaren enthousiaste inzet – met als hoogtepunt de prijs van ‘Beste ballenrollers Heren eredivisie’, ‘Beste ballenrollers Dames Topdivisie’ èn ‘Beste quickmoppers Dames Topdivisie’ van seizoen 2016-2017 – hebben zij aangegeven er uiterlijk eind van dit seizoen mee te stoppen.

Wat de organisatoren leuk vinden aan deze  vrijwilligerstaak is het enthousiasme bij de kinderen. De kinderen zijn bijvoorbeeld soms vol verhalen als ze de kleedkamer in komen na een wedstrijd waarin de gemoederen nogal opliepen. Ze willen dan heel graag even kwijt wat ze de spelers en coaches allemaal hebben horen zeggen . . .

20151031_hvd_hs1-alterno_hs1_courtcrew

Ook mooi vinden ze het om te zien hoe verlegen kinderen soms in de crew beginnen en dat ze na een aantal wedstrijden heel zelfverzekerd hun taak uitvoeren.

Daniëlle en Minka hadden in de loop van de jaren hun eigen werkwijze en taakverdeling, maar het staat ieder uiteraard geheel vrij om dat anders in te vullen.

Voor meer informatie kun je mailen naar courtcrew@orionvolleybal.nl

20170305_hvd_courtcrew_minka_portret
Tekst: Minka de Weerd
Foto aanhef: De court crew poseert na de wedstrijd met het team Heren 1.  Foto: Hans van Dijk.