• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Historie Orion seizoen 1987-1988

Nieuws

De problemen die een seizoen eerder de kop op staken zetten dit seizoen door. Zowel op financieel als sportief gebied komt de vereniging in de problemen. De hulp van de Gelderse Sportfederatie wordt ingeroepen om de vereniging door te lichten.

Op financieel gebied lukt het niet om de schuld weg te werken, ondanks een aantal grote acties. Zo worden er loten verkocht voor 25 gulden per stuk met prachtige hoofdprijzen en doet teamsponsoring zijn intrede. Vanaf nu zijn de teams in trainingspakken en tassen van bijvoorbeeld Wiggers, Dumphuis en Compudac te bewonderen. Helaas besluit Mepal na drie jaar een punt achter de sponsoring te zetten en is een nieuwe sponsor nog niet in zicht.

Op sportief gebied is er de degradatie van Dames 1 (begonnen o.l.v. Lex Honigh en daarna Koos Mendels) na een 3-0 verloren P/D-wedstrijd tegen Sudosa Assen. Na 14 seizoenen komt er daarmee een einde aan het eredivisieschap met vele successen: 1x landskampioen, 1x bekerwinnaar en 19 Europacup-wedstrijden.

Waren er dan geen successen te melden? Jazeker wel: Dames 2 promoveert naar de eerste divisie en komt komend seizoen op hetzelfde niveau uit als Dames 1. Heren 3 promoveert naar de derde divisie.

Voor meer hoogtepunten, artikelen, foto’s en Orion Expressen klik hier.

Heb je zelf nog leuke aanvullingen (artikelen/foto’s) mail die dan naar: orionhistorie@orionvolleybal.nl. Ook wanneer jij nog ontbrekende Orion Expressen of namen bij de foto’s weet, mail het ons dan even.

Foto aanhef: Dames 2 promoveert naar de eerste divisie.
Staand v.l.n.r.: Han Bulten (trainer), Hanneke Lovink, Bionda Thonen, Ingrid v.d. Linden, Marian Weermeester, Karin Steenbreker en Bob Wentink (coach).
Zittend v.l.n.r.: Wil Bakker, Nienke Vollema, Ina Gerrits, Thea Kranenbarg en Irma Smidstra.