• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Bertus Bovenhands was erbij

Nieuws

Seesing Personeel | Orion HS3 – Kerkemeijer Gemini HS1: 3 – 2

Zaterdag 23 september was jullie aller scribent (moeilijk woord voor schrijver) toevallig in thuishal van S.P.Orion. Ik, Prof.Dr.Bertus Bovenhands, wilde allereerst meisjes C4 en 5 aanschouwen. Deze schone teams van trainer Karolus Bollewangen en Jaap Leeuwenbrul begonnen op deze dag ook aan hun eerste competitie wedstrijden.
Tegen  Rivo C 1 en Vios Eefde konden de meisjes van Emilio Knoestig en  Jaap Leeuwentemmer hun favorietenrol  meteen waarmaken en werd na leuke wedstrijden met 3-1 gewonnen.  Wat ik zag van de pittige en kittige jongedames van de C4 en C5 was in ieder geval veelbelovend.

Na de meisjes moesten de nog immer ongeslagen macho’s van Alexio Steinhard en Karolus Molenzanger aantreden tegen Gemini Borculo Heren 1.

Vanaf set 1 speelde Alex’s Young Boys echter vol op de winst. Met Jaap Leeuwenkuil als Libero speelden de youngsters meteen al eén van de beste wedstrijden van het net begonnen seizoen.
Ikzelf en mijn vriendin Trui Smes In ’t Veldt knepen elkaar voortdurend in de armen. Ook ergens anders, maar dat is privé  Was het een droom of was het echt waar? Beide spelbedervers  Stijn Sjansen en Ruben Swiffels konden de aanvallers goed bedienen met fraaie soft-touch set ups. Ruben paste een aantal malen de ‘swiffel’ toe. De naar hem vernoemde doorspeelbal bracht de Gemini-verdediging voortdurend in vertwijfeling. De drie midmannen Luuk Pashokje, Twan Smijt’m-erin  en Tim Rukwind waren op mid ongrijpbaar  met zeer gevarieerde aanvallen.

Aangestuurd door de werkelijk super verdedigende en passende  Jaap Leeuwentemmer werden prachtige combinaties o.a. De vuist en de Kruisstaffel, vertoond. De grote aanhang op de tribune heeft kunnen genieten van werkelijk oogstrelend volleybal. De waarlijk niet slechte ploeg van Gemini kreeg  echter ,volgens mij en Trui, teveel.

Zij snoepten door teveel fouten aan Orion zijde twee setjes mee. Met name de vierde set werd, zoals dat zo fraai heet, weggegeven door wel erg veel foute opslagen. Maar toch zag jullie Bertus fraaie staaltjes volleybal van Jasper Wijkzuster, Niels Batsen en Bonken, Luuk Hoog Vandetorenblazer en Menno ‘Meetlat’ van de Ster.
Ik zag na afloop Karel even slikken van ontroering. Na de wedstrijd mocht ik nog even met de grijze man babbelen. Hij was zichtbaar geraakt door de prestatie van zijn dartele team. Het is hem gegund. Coach/trainer Alex Stein verdient eveneens een pluim. Hij bleek een waardevolle ondersteuner het fragiele team te zijn.

De volgende zaterdag 30 september moeten de boys uit naar WSV in Warnsveld. Alweer een graadmeter hoe het met de kansen  op een promotie voorstaat.  Ik ga in ieder geval kijken, want het is telkens weer een genot om de jonge honden van Orion 3 te zien spelen. Dan is Bertus er weer bij. Trui wil dan ook mee en daar gaat Bertus  nog even over praten.  ‘Geef Bertus de ruimte’ roep ik dan.

Een sportieve groet van jullie aller:

Prof. Dr. Bertus Bovenhands

Wedstrijd:
Zaterdag 23 september 2017
Seesing Personeel | Orion HS3 – Kerkemeijer Gemini HS1
Uitslag: 3 – 1
Setstanden: 25-15, 19-25, 25-17, 18-25, 15-8