• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Historie Orion seizoen 1986-1987

Nieuws

Het ledental van de vereniging is inmiddels gegroeid tot over de 600 en sportief gaat alles naar wens na de opkomst van de vereniging de afgelopen tien jaar.

Toch komen nu de eerste problemen naar boven. Ondanks dat de vereniging de beschikking heeft over een uitstekende sponsor (Mepal), heeft zij toch moeite om financieel het hoofd boven water te houden. Er wordt gespeeld op het hoogste vaderlandse niveau bij de dames en de heren, er wordt Europacup gespeeld. Daarenboven is de opbouw van een goede prestatielijn onontbeerlijk om in de toekomst aanvulling voor de eerste teams te hebben en niet altijd spelers of speelsters van ver te hoeven halen. Uiteindelijk zal de vereniging op een tekort van € 40.000 uitkomen aan het einde van het seizoen.

Daarnaast wordt het gebrek aan goed kader om dit allemaal te begeleiden steeds groter en komt veel werk terecht op de schouders van weinig mensen. Uiteraard is ook sporthal Rozengaarde veel te klein om hier allemaal te spelen en te trainen.

Dat de prestatielijn goed draait, blijkt wel uit het verhaal van jongens C bij de Open Club. Drie jaar daarvoor werd door Bouke Hellinga begonnen met een nieuwe jongensgroep. In dit seizoen behaalde hij met het team het Nederlands kampioenschap.

Voor meer hoogtepunten, artikelen, foto’s en Orion Expressen klik hier.

Heb je zelf nog leuke aanvullingen (artikelen / foto’s), mail dat dan naar: orionhistorie@orionvolleybal.nl. Ook wanneer jij nog ontbrekende Orion Expressen of namen bij de foto’s weet, mail het ons dan even.

Foto aanhef:  Jongens C werd Nederlands kampioen bij de Open Club. Op de foto Dennis Vriezen, Marcel Klomps, Tom Hellinga, Eric Behr, Patrick Hissink, Wilfred de Leeuw, Johan Greven, Michel Kuiperij, Mark Heinen en trainer/coach Bouke Hellinga.