• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

MA en MB naar halve finale NOJK

Nieuws

Op zaterdag 6 januari vonden de voorrondes plaats van het Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK), de voormalige Open Club. Hierin wordt er binnen diverse jeugdcategorieën gestreden om de nationale titel.

Rensa Family Orion heeft deze editie in zijn totaliteit zeven jeugdteams ingeschreven, te weten in de categorieën MA+, MA, MB, MC, JA+, JA, JB. De beide teams in de A+ categorie, alsmede de jongens A en B teams waren vrijgesteld van het spelen van de voorronde. MA en MB speelden hun voorronde in Borne, MC trad aan in Gennep.

Zowel de MA als MB teams plaatsten zich via hun poulewedstrijden voor de halve finaleronde op zaterdag 17 februari a.s. MA, onder leiding van Teun Merkx en Jelmer Clephas, werd tweede in de poule middels twee gelijke spelen en twee winstpartijen. Die plek gaf meteen recht op directe plaatsing voor de volgende ronde.

Ongeslagen
MB, onder leiding van Merel Rougoor en Noah Wortelboer, liet er geen gras over groeien en plaatste zich ongeslagen, met vier duidelijke overwinningen, voor de halve finaleronde. De nummer één plek in de poule was meteen goed voor directe plaatsing.


Meisjes C weerde zich kranig, maar haalde de volgende ronde niet.

Helaas viel het doek in de voorronde voor MC. Het team, onder leiding van Annelies Gregoor, weerde zich kranig, maar ging ten onder aan het grove geweld van o.a. Sliedrecht Sport en Flamingo’s. Twee verliespartijen, een gelijkspel en een winstpartij waren het resultaat van de dag.
Uiteraard was het een leerzame dag die de meiden verder zal brengen in hun volleybalontwikkeling. In de halve finaleronde sluiten de overige NOJK-teams aan.

Tekst: Marco Buiting

Foto aanhef: Meisjes B plaatste zich ongeslagen voor de halve finale.

 


Meisjes A werd tweede in de poule en mag dus door.