• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

MC1 pakt positiewijzigingen moeiteloos op

Nieuws, Wedstrijdverslag

Rabobank Orion Volleybal MC1 – Halley MC1: 4 – 0

De vier openclubteams jongens zijn deze zaterdag 23 februari onderweg naar hun wedstrijden (en door naar finaleronde: Gefeliciteerd👍) en wij spelen tegelijkertijd in Doetinchem een competitiewedstrijd tegen Halley.

Maar voor het zover is kregen we te maken met een schouderblessure van Ricky. Dan heb je nog maar vijf speelsters. Gelukkig konden we weer een beroep doen op Laurine en Anouk, zodat we met zeven speelsters konden beginnen aan de wedstrijd.
Dit hield wel in, dat er een aantal omzettingen was, want Hilde ging van PL naar de Mid-positie en Liset van kreeg naast spelverdeelster ook een rol als passer/loper toen Anouk als spelverdeelster haar kunsten liet zien.
Gedurende de eerste set liep de service goed en nam Hilde moeiteloos de midpositie in en ging de set eenvoudig met 25-11 naar ons. In de tweede set kwam Anouk er in en ging Liset naar passer/loper.
Dit was wel een test waarvoor de meiden ruimschoots zijn geslaagd, het positiespel liep gesmeerd. De aanvalskracht was mooi om te zien ook door de goede set ups van Anne en Anouk, ook set nummer 2 ook voor ons met 25-13.

Ontspannen
Dan de derde set. Die begon zoals je vaak ziet iets te ontspannen. Halley hield gelijke tred met ons tot 18-17. Bij 21-21 nam de spanning toch even toe en helemaal bij 21-22 achter. Gelukkig maakte Meike een mooie redding in het achterveld en trokken we de stand weer gelijk. Vervolgens ging onze ‘Benjamin’ Laurine serveren: drie keer op een rij: 25-22.

In ieder geval vier punten binnen, kijken of het vijfde punt ook konden verzilveren. We startten weer voortvarend met mooie aanvallen van Edith en Hilde op midden en Liset op buiten. Dit mede mogelijk gemaakt door de passing, die over de hele wedstrijd genomen goed liep. Een lekker blok van Anouk op rechtsvoor en een sprongserve-serie van Anne maakten het feest compleet en werd deze set met 25-14 gewonnen.

We zijn zeer tevreden over het getoonde spel en inzet van de meiden, want het wijzigen van posities kan nog wel eens tot grote onrust in het veld leiden. Maar de communicatie was voortreffelijk en ze hebben elkaar goed gecoacht.
Ook de geblesseerde Jill en Ricky droegen hun steentje bij door actief met het team bezig te zijn vanaf de zijlijn. Ik hoop dat ze beiden weer snel herstellen en lekker kunnen meeballen. Even een blik op de ranglijst leert ons dat we gedeeld tweede  staan met Dynamo Apeldoorn. Met deze krappe basis een mooi resultaat tot nu toe.

 

Speelsters:
Anne Smeitink
Liset Ebbers
Edith Coers
Hilde Hietkamp
Meike Jonker
Laurine Geerdes
Anouk Hissink
Jill Berendsen (blessure)
Ricky de Jong (blessure)

 

Wedstrijd:
Zaterdag 23 februari 2019 in SaZa Topsporthal Achterhoek
Rabobank Orion Volleybal MC1 – Halley MC1
Uitslag: 4 – 0
Setstanden: 25-11, 25-13, 25-22, 25-14
Verslag: Don Coers
Foto aanhef: Otto Hietkamp