• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

MC1 toont wederom veerkracht

Nieuws, Wedstrijdverslag

VV Forza MC1 – Rabobank Orion Volleybal MC1: 1 – 3

We zijn onderweg naar Harfsen, net boven Lochem en Laren, een mooie toeristische route door het zonovergoten weidelandschap. Het voorjaarsgevoel komt weer boven drijven met 15C op de thermometer.

Vandaag moeten wij het opnemen tegen VV Forza MC1 dat de voorlaatste plek bezet. Aan eerdere uitslagen was af te lezen, dat deze meiden best goed weerstand hebben geboden tegen andere toppers. We zijn gewaarschuwd. Vandaag deed Laurine weer verdienstelijk met ons mee, zij traint de laatste weken ook al mee met de C1, naast haar eigen team 61.

Bij de sporthal aangekomen was het nog muisstil, de kantine werd zojuist geopend en de koffie was net klaar. Ondertussen begonnen onze meiden aan de warming up op het centercourt, nou ja er was maar één veld.
De eerste twee sets werden relatief eenvoudig gewonnen met 15-25 en 16-25.  Daarna volgt dan de onvermijdelijke derde set. Altijd lastig! Voor het eerst een achterstand opgelopen en na twee time outs en een wissel konden we het tij niet op tijd keren en verloren met 25-21.
Dan maar in de vierde set weer snel teruggaan naar ons niveau van de eerste twee sets. Maar kijkend naar de tussenstand op het telbord, voorspelde 5-0 weinig goeds. Vier servicefouten op een rij en andere ongewenste missers maakten het spel er niet beter op. 19-11 achter en een vijfsetter leek ons lot.
Maar zoals bij andere wedstrijden toonden onze meiden weer veerkracht en punt-voor-punt, (het is een cliché) liepen we in op Forza. Opeens was daar die gewenste vechtlust en werd voor iedere bal geknokt en gevochten: 19-19. In de groepsapp las ik 22-22, 23-22, 23-23 en ging het naar 23-24 en werd met de laatste aanval het beslissende punt gemaakt 23-25.

Na afloop was de ontlading groots, want met knikkende knietjes en nog trillende handen en een grijs wordende coach en ouders konden we gaan nagenieten van vier punten die wij bijschrijven op ons conto. De meiden werden na afloop nog getrakteerd op een broodje kroket. Buiten gekomen konden ze zich niet inhouden om op het speelplein toch even van de glijbaan te genieten.

Ondertussen speelden ook nummers 1 en 2, respectievelijk VCV en Dynamo Apeldoorn tegen elkaar, uitslag 3-2!  Met één wedstrijd minder gespeeld en vijf verliespunten achter op Dynamo Apeldoorn (nr. 2) kijken we uit naar volgende week, dan wacht ons Halley . . .


De meiden lieten zich het boordje kroket na afloop smaken.

 

Speelsters:
Anne Smeitink
Liset Ebbers
Edith Coers
Hilde Hietkamp
Ricky de Jong
Meike Jonker
Laurine Geerdes
Jill Berendsen (blessure)

Wedstrijd:
Zaterdag  16 februari 2019 in Harfsen
VV Forza MC1 – Rabobank Orion Volleybal MC1
Uitslag: 1 – 3
Setstanden:  15-25, 16-25, 25-21, 23-25
Verslag: Don Coers, coach