• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Met spoed vrijwilligers gevraagd

Nieuws

Dringende oproep aan leden, ouders en oud-leden

Dat een sportvereniging niet zonder vrijwilligers kan, weet iedereen wel. Dat geldt ook voor Rabobank Orion. En hoewel we een mooie en trouwe club vrijwilligers hebben, die zich maandelijks, wekelijks of zelfs dagelijks inzetten voor de vereniging, is de behoefte aan meer en nieuwe vrijwilligers momenteel echt heel erg groot. Zo groot zelfs dat we bepaalde activiteiten binnenkort niet meer kunnen uitvoeren of moeten gaan uitbesteden.

Dat willen we natuurlijk voorkomen. Daarom doen we bij deze dan ook een dringende oproep aan leden, ouders van leden, oud-leden en iedereen die Rabobank Orion een warm hart toedraagt: meld je aan als vrijwilliger en zorg samen met ons dat Rabobank Orion de mooie club blijft die we nu zijn.

We zoeken op veel fronten dringend meer ondersteuning, zoals (hulp)trainers en coaches voor de jeugdteams, scheidsrechters, ondersteuning voor de ledenadministratie en financiële administratie, materiaalbeheer, evenementenplanning en zaalcoördinatie. Daarnaast zoeken we een vrijwilligerscoördinator.

Waaraan moet je dan bijvoorbeeld denken:

(Hulp)trainers
Als jeugdtrainer of hulptrainer kun je onze vaste trainers ondersteunen bij de trainingen, bijvoorbeeld die van je eigen kinderen. Vanzelfsprekend word je daarbij begeleid door de vaste trainers, dus ook zonder ervaring ben je van harte welkom om te helpen bij oefeningen. Afhankelijk van het team train of help je één of twee keer per week bij een training (die zo’n anderhalf uur duurt).

Scheidsrechters
We zijn ook dringend op zoek naar scheidsrechters. Iedereen die de Spelregeltoets behaalt, mag wedstrijden tot de tweede klasse fluiten, dus ook hiervoor geldt dat je niet over heel veel ervaring hoeft te beschikken om als scheidsrechter ingezet te kunnen worden.
En als je het leuk vindt, kun je zelfs een scheidsrechterscursus gaan volgen, waarna je ook in de hogere klasses ingezet kunt worden.
De Spelregeltoets is een online toets die je heel eenvoudig thuis kunt maken . Als je deze behaalt, ontvang je als lid een bevestiging gekoppeld aan je bondsnummer. En als niet-lid ontvang je die bevestiging ook, waarna je namens Rabobank Orion wedstrijden mag fluiten. Klik hier voor de spelregeltoets.
Als scheidsrechter fluit je gemiddeld één wedstrijd per thuisspeelronde (maximaal éénmaal per twee weken).

Tellers Dames 1 – Heren 1
Voor het tellen bij de wedstrijden van Dames 1 en Heren 1 beschikken we over een klein team vrijwilligers, waarvoor we een of twee extra tellers zoeken voor het geval zij ziek of verhinderd zijn. Het systeem waarin bij deze wedstrijden geteld wordt, E-Score, is anders dan het reguliere telsysteem, maar in een korte training maak je je E-Score snel eigen.

Leden- en financiële administratie
Voor onze ledenadministratie zoeken we vrijwilligers die (samen) het beheer van de ledenlijst willen regelen. Mutaties en aan- en afmeldingen doorvoeren in Sportlink, het systeem waarin onze ledenadministratie wordt bijgehouden. Maar ook de (automatische) inning van contributie regelen en controleren. Werkzaamheden die je prima met een aantal mensen kunt doen, zodat je de taken kunt verdelen.
Daarnaast zoeken we voor de financiële administratie mensen wie de inkomende en uitgaande facturen willen beheren en administreren, in overleg en samenwerking met de penningmeester.
Lijkt het je leuk om hierin een rol te spelen? Dan geven we je graag meer informatie over de werkzaamheden en de tijdsbesteding waarmee je rekening moet houden.

Materiaalbeheer
Het gebeurt nog wel eens dat een ballenkar, net, antenne of ander materiaal kapot gaat en gerepareerd moet worden. Ben jij handig en steek jij je handen graag uit de mouwen? Meld je dan aan voor ons ‘Klusteam’, zodat we onze materialen in goede staat kunnen houden en ze langer kunnen gebruiken.

Zaalcoördinator
Voor een goede indeling en verdeling van de uren die we als vereniging in de verschillende sporthallen, verdeeld over Doetinchem gebruiken, zoeken we een planner. Duik jij graag in slimme en efficiënte schema’s en zoek je oplossingen voor ad-hoc vragen van trainers en andere gebruikers, dan is de rol van zaalcoördinator iets voor jou.

Evenementenplanner
De Violenactie, de Grote Clubactie, het Sinterklaasvolleybal, het Scholentoernooi of het jaarlijkse Orionfeest . . .  Allemaal activiteiten die binnen de vereniging door verschillende enthousiaste vrijwilligers worden georganiseerd. Als evenementenplanner kijk je – samen met deze commissies en vrijwilligers – naar data en de plannen voor het seizoen. Om alles zo op elkaar af te stemmen en de activiteitenkalender up-to-date te houden. En om te kijken of we nog meer activiteiten kunnen organiseren of deelnemen aan bestaande evenementen of activiteiten.

Vrijwilligerscoördinator
Als vrijwilligerscoördinator signaleer en verspreid je vacatures, signaleer je tijdig dat vrijwilligers willen stoppen en benader je leden en teams om openstaande vrijwilligersfuncties in te vullen.

Interesse?
Wil jij actief bijdragen aan de gezonde toekomst voor Rabobank Orion en lijkt het je leuk om als vrijwilliger een van bovengenoemde taken uit te voeren, of wil je meer informatie? Meld je dan snel. Dan maken we graag een afspraak met je om meer informatie te geven.

Stuur een e-mail naar info@orionvolleybal.nl en geef kort aan wat je wilt betekenen voor de vereniging. En als je wel iets wilt doen, maar je weet niet concreet wat, gaan we ook graag met je in gesprek.

De behoefte is erg groot en er zijn voldoende leuke taken waarin jouw inzet gewenst is.

Een sportieve groet, mede namens voorzitter Jeroen Westdijk en penningmeester Emiel Kniest,

Geert Hilferink
Secretaris