• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Orion in actie voor Voedselbank

Nieuws

Van dinsdag 19 tot en met maandag 25 april organiseert Rabobank Orion als club een inzamelingsweek voor de Voedselbank in Doetinchem, die in het teken staat van het WK Volleybal Vrouwen. Aan de hand van een ‘boodschappenlijstje’ kun jij vele gezinnen helpen in de regio. Doe jij ook mee?

Wekelijks geeft de Voedselbank met haar vrijwilligers voedselpakketten aan gezinnen die daar zelf niet in kunnen voorzien. Mogelijk ken je zelf ook mensen in jouw omgeving die hier noodgedwongen gebruik van moeten maken. Het aantal gezinnen dat afhankelijk is van de Voedselbank, groeit daarbij terwijl het aanbod van (gezond) voedsel afneemt.
Daar willen we ons als vereniging voor inzetten door een speciale inzamelingsweek voor de Voedselbank te organiseren. Deze bijzondere week vindt plaats van dinsdag 19 tot en met maandag 25 april. Help jij ook mee om deze actie tot een succes te maken?

Thema vitaliteit
Tijdens aankomend WK Volleybal Vrouwen 2022 in Nederland, dat van 23 september tot en met 15 oktober 2022 plaatsvindt, staat er een aantal maatschappelijke thema’s centraal, waarvan vitaliteit (bewegen en gezonde voeding) er één is.
De Nevobo focust zich op dit thema, omdat bewegen en gezonde voeding onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het zorgt ervoor dat je je goed voelt en wij vinden, net als de bond, dat iedereen dit verdient. Om zoveel mogelijk gezinnen die kans te bieden, organiseren wij deze speciale inzamelingsweek voor de Voedselbank.

Boodschappenlijstje
Aan de hand van bijgevoegd ‘boodschappenlijstje’ vragen we jullie om te doneren tijdens de inzamelingsweek voor de Voedselbank. Op dit lijstje staan gezonde producten die lang(er) houdbaar zijn.

Na de inzamelingsweek komt de lokale Voedselbank de producten ophalen en verdeelt deze over de gezinnen die het hard nodig hebben.

Inzamelingsplek
Wil jij ook doneren? Neem dan op een trainingsavond of wedstrijddag enkele producten die op het ‘boodschappenlijstje’ staan mee naar de Topsporthal, waar bij de centrale entree de speciale kratten van de Voedselbank klaarstaan tijdens die inzamelweek.

Klik hier voor het boodschappenlijstje