• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Selectie Dames 1 bijna compleet

Nieuws

Coach: ‘Een mooie mix van jeugd en ervaring’

Rabobank Orion Volleybal Dames 1, Topdivisie, heeft de selectie voor het seizoen 2019-2020 nagenoeg compleet. Het zijn voor het team geen onbekenden. Midspeelster Michelle van der Wens speelde afgelopen seizoen al meerdere malen als stand in bij het vlaggenschip van de dameslijn.

Na het kampioenschap van VoCASA D1 in de eerste divisie, wilde Michelle een stapje terug doen, bleef mee trainen bij Orion D1, maar werd toch een aantal malen opgeroepen door trainer Marcel van Zuijlen om de middenpositie op te vullen. Het komend seizoen wil de GGZ-medewerkster uit Arnhem er weer vol voor gaan, omdat het weer kriebelt.


Rebecca Booiman, terug in warme nest.
Foto Robert van de Gevel.

De tweede speelster, die de middenas gaat versterken is Rebecca Booiman, afgelopen seizoen uitkomend voor buurvrouw Innovatiemakelaars.nl WSV. Rebecca is een kind van de club en de goede ontwikkeling van Rebecca is Van Zuijlen niet ontgaan. Na een leerzaam jaar bij WSV is zij blij weer terug te zijn bij de club om daar haar kunsten te vertonen: ,,Ik woon zo ongeveer naast de hal en kom weer terug in het warme nest. Ik heb zeer veel geleerd bij WSV, en bedank hen dan ook voor de geboden kans het afgelopen seizoen. Lekker weer met de fiets naar de trainingen.’’

Avontuur
Ook Annemiek te Beest gaat er komend seizoen vol voor. Zij was na een kort avontuur bij Alterno D1 aan het begin van seizoen 2018-2019 terug gekeerd bij Rabobank Orion, maar had reeds aangegeven aan de selectie een wereldreis te gaan maken van zes maanden. Annemiek heeft wel veel getraind en weinig gespeeld: ,,Ja, tijdens de voorbereiding van het afgelopen seizoen heb ik Marcel aangegeven dat ik de ontwikkeling van de ploeg niet in de weg wilde staan vanwege mijn wereldreis. Heb daarna alleen nog maar meegetraind tot eind oktober. Nu ga ik er weer vol voor,’’ zegt Annemiek, die inzetbaar is op de passer-loper en diagonaal.

Nieuwkomer Kim Brandes komt ook over van Innovatiemakelaars.nl WSV. De 17-jarige spelverdeelster heeft na de Derde Divisie bij Avior een uiterst leerzaam jaar gehad bij WSV en wilde heel graag verder bij een Topdivisie Club. Dat werd dus Orion: ,,Ja, Marcel benaderde mij al heel snel en ik wilde voor mij zelf graag snel zekerheid hebben voor het komend seizoen. Dus heb ik de keuze gemaakt voor Orion.’’


Coach Marcel van Zuijlen wordt door zijn team op handen gedragen. Foto Robert van de Gevel.

Mooie mix
Trainer-Coach Marcel van Zuijlen is erg verheugd: ,,Niet alleen ik, ook de groep is blij met de versterkingen. Een mooie mix van jeugd en ervaring. Dat beloofd wat. Vorig jaar hadden we pas in september, door mijn late aanstelling, de boel op orde. Nu al eind april, fantastisch. Volgende week beginnen we weer na een rustpauze van twee weken met trainen en kunnen we lekker bouwen aan komend seizoen. In ieder geval gaan we veel oefenwedstrijden spelen gedurende de ‘na-bereiding’.

In de komende weken hoopt Van Zuijlen nòg een diagonaal te verwelkomen. We houden u op de hoogte.

Bron: Volleybalkrant