• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Spannende strijd met veel vlagen

Nieuws

Rabobank Orion Volleybal DS1 – SV Dynamo Apeldoorn DS1: 2 – 3

In onze tweede competitiewedstrijd speelden we thuis tegen SV Dynamo DS1. De voorbereiding was goed: een training en een heerlijke pastamaaltijd van Marcel in de sporthal. Helaas moest Kim zich voor vandaag ziek melden, wat betekende dat Dirkje de hele wedstrijd paraat moest staan.

Om 18:00 uur klonk het fluitsignaal van de eerste set. Het was een spannende wedstrijd met veel vlagen. De eerste set verloren wij nipt door een iets haperige start. In de tweede  set keerde het tij en harkten wij de set binnen alsof het niks was. Een stand van 25-9 op het scorebord. Evenals de tweede wisten wij in de derde set de druk met de service vast te houden en veel ballen te verdedigen, wat resulteerde in een setstand van 25-14 en dus een stand van 2-1 in sets.

We hebben collectief hard gewerkt en op alle facetten veel goeds laten zien, maar dit was helaas niet voldoende. SV Dynamo won de vierde set. In de vijfde set kwamen we na een achterstand nog goed terug, maar dat was helaas niet voldoende. We gaven de wedstrijd met 2-3 weg. We kregen aan het eind te weinig grip op de twee aanvalsters aan de buitenkant van Dynamo en wisten de set niet naar onze zijde te slepen.

Zaterdag 5 oktober spelen wij uit tegen Sliedrecht Sport DS 2. We gaan deze week weer vol aan het werk om wat puntjes op de i te zetten, zodat wij volgende week de punten mee naar huis kunnen nemen.

De woorden van vaste supporter Dries Berendsen in zijn verslag nemen we zeker mee: ,,Vorige week 1 set, deze week 2 sets. Dus volgende week gaan de punten naar Orion 😄 Mooi team, geweldige inzet en prachtig volleybal.’’

 

Wedstrijd:
Zaterdag 30 september 2019 in SaZa Topsporthal
Rabobank Orion Volleybal DS1 – SV Dynamo Apeldoorn DS1
Uitslag: 2 – 3
Setstanden: 23-25, 25-9, 25-14, 22-25, 13-15