• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

3e plek Hoofdklasse voor MC1

Nieuws, Wedstrijdverslag

Rabobank Orion Volleybal MC1 – Dros-Alterno MC2: 3 – 1

Zaterdag 6 april 2019. In onze laatste competitiewedstrijd van het seizoen krijgen we Alterno op bezoek. Laurine, die de laatste weken vaak meedeed, kon er niet bij zijn, omdat ze met haar eigen team in Apeldoorn speelde en daar met overtuiging kampioen zijn geworden met CMV-team 61. Gefeliciteerd ook namens MC1, een heel mooi resultaat. Anouk speelde bijna tegelijkertijd in Wehl en kon er dus ook niet bij zijn.

Dus met zeven meiden treden we aan op onze eigen muziek die door de sporthal schalt. Smaken verschillen, maar de meiden varen er wel bij. De opbouwploeg heeft de netten alweer strak staan, sjappooo voor deze kanjers, en kunnen beginnen met de warming-up.

Alterno staat vlak onder ons en in Apeldoorn trokken we aan het kortste eind met 3-2. Dus wilden we dit niet opnieuw laten gebeuren.
We beginnen goed en door strak te serveren lopen we uit naar een ruime voorsprong. Het wordt nog even spannend, omdat Alterno in haar spel komt,  maar we kunnen het tij keren en winnen de set met 25-22.
De tweede set zakt het even in en komt de beleving meer van het veld ernaast met de jongens dan van ons zelf. Het geluk is ook net even vaker aan de kant van de tegenstander en zij winnen met 20-25. Tijdens de time out en setwissel vraag ik wat er ontbreekt. ,,Feestje bouwen, overtuiging,” was de response.
Nou dan is dat duidelijk en met nieuw elan starten we voortvarend. Ieder punt wordt goed gevierd en de meiden pakken het heel goed op, ze krijgen weer vleugels. Met 25-15 is het 2-1. In de vierde set gaan we op dezelfde voet verder en als de langste rally na vijf keer aanvallen door Hilde wordt gescoord is het gedaan met Alterno en winnen we daarmee ook de vierde set en wedstrijd.

Na afloop kwamen we even bijeen in de kantine voor de afsluiting. Een derde plaats in de Hoofdklasse is een heel mooi resultaat en daar horen natuurlijk een medaille en taart bij. Een leuke verrassing ook voor de coach, die van de meiden een cadeaukaart van Praxis kreeg aangeboden. Moet ik nog gaan klussen ook.

Terugkijkend naar het begin van de tweede helft had ik niet verwacht zo te zullen eindigen. We begonnen eigenlijk maar met vijf basisspeelsters omdat twee speelsters waren vertrokken naar Dynamo, Anouk naar MB2 ging en nog eens twee waren geblesseerd. Maar met behulp van invalsters Marlijn, Laurine en Anouk hebben we het dan toch voor elkaar gekregen.
Dat vergt onbewust veel aanpassingsvermogen van de meiden, die dat geweldig oppakten en deze bagage zullen meenemen in hun vervolg.
Allemaal hebben ze ook een fraaie groeicurve laten zien, waar Arend Hordijk en Onnie Verweij als trainers hard aan hebben gewerkt. Het was een leuke en geslaagde tweede helft, waarmee de inzet van ouders, trainers, coach en natuurlijk de meiden een mooi team vormden. Zoiets heet een vereniging: ORION 50 jaar!

 

Wedstrijd:
Zaterdag 6 april 2019 in SaZa Topsporthal Achterhoek
Rabobank Orion Volleybal MC1 – Dros-Alterno MC2
Uitslag: 3 – 1
Setstanden: 25-22, 20-25, 25-15, 25-18
Verslag: Don Coers
Foto aanhef: MC1 met medailles en coach Don Coers.
Speelsters:
Anne Smeitink (3)
Liset Ebbers (4)
Edith Coers (9)
Hilde Hietkamp (2)
Meike Jonker (5)
Jill Berendsen (1)
Ricky de Jong (8)