• Ubbink

De mooiste set van MC1 dit seizoen

Nieuws, Wedstrijdverslag

SV Dynamo Apeldoorn MC1 – Orion Volleybal Doetinchem MC1: 3 – 2

Zaterdag 30 maart zijn de finalerondes van de Open Club. Daarom moest de geplande wedstrijd van zaterdag ‘uit’ tegen het geplaatste team van Dynamo Apeldoorn MC1 worden verplaatst naar donderdagavond 28 maart 19.00 uur in Apeldoorn.

Het was een race tegen de klok om nog enigszins op tijd in de hal aanwezig te zijn, maar dankzij de medewerking van de ouders werd dit geklaard.
Ieder seizoen heb je altijd wel een wedstrijd die je bij zal blijven. Deze keer wil ik eens één set belichten hoe ik die als coach heb mogen ervaren. Het doel was om minimaal één set te willen winnen (We staan 1-0 achter in sets).
De tweede set gaan we verder met het goede spel dat op het eind in de eerste set werd getoond. Je ziet aan de ogen meteen hoe de pet staat, of zoals je wilt hoe de vlag er bij hangt. En die pet stond goed, heel goed. Wel stond Apeldoorn regelmatig 1 of 2 punten voor, maar je voelt gewoon: dit gaan ‘we’ doen. Zelfs bij een achterstand van 23-18, jawel.
De servicepasses echt recht in de handjes van onze spelverdeelsters, volgens het bekende volleybalboekje. Op trainingen wordt er dan aangevallen vaak met netfouten, maar niet in deze set; ALLES klopte, set ups op maat en de aanval scoorde snoeihard, sprongservices, kill blok, verdediging op positie 1, ALLES werd van de grond gehaald.
Beide teams hadden alle time outs benut, dus wisselen is dan nog een andere optie. Bij 23-21 werd ‘per ongeluk’ ja-ja een derde time out aangevraagd door Dynamo. Het oponthoud mocht niet baten, de trein kon niet meer worden gestopt. Servicepunt 23-22, blok 23-23. Dan die koppies, die drive, de meiden willen iedere bal hebben en de euforie is gigantisch als dan 23-25 op het scorebord staat.
Doelstelling gehaald btw, kort nog even het vervolg dan toch maar. Dynamo moet dit even verwerken en komt met 0-9 achter te staan. Uiteindelijk winnen wij ook de derde set, maar dan is de ontspanning daar en verliezen wij helaas de 4de en 5de set mede door hele goede service en sterke midaanval van Apeldoorn.
Ondanks het verlies in cijfers 3-2 hebben wij als team zowel speltechnisch als in spelplezier de mooiste set van deze competitie laten zien. De derde plaats in de Hoofdklasse hebben we met deze twee, meer dan verdiende, punten veilig gesteld en maken wij ons op voor de laatste competitiewedstrijd thuis tegen die andere club uit Apeldoorn, Alterno, op zaterdag 6 april.

Alle Orion-teams heel veel succes en lekker knallen met z’n allen.