• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

De sfinx MC1 is herrezen

Nieuws, Wedstrijdverslag

Rabobank Orion Volleybal MC1 – Heva VCV MC1: 3 – 2

Zaterdag 9 februari speelden wij onze eigen streekderby tegen VCV uit Varsseveld. We waren iets eerder dan normaal aanwezig in de hal om de tactiek door te nemen en scherp aan de meet te verschijnen. Marlijn was gelukkig ook weer van de partij zodat we met zeven speelsters aan de bak konden.

De eerste set verliep echter niet zoals je hoopt dat het zou moeten gaan. De meiden leken wel vastgenageld aan de grond en het enthousiasme moest van heul, heul, heul ver komen. Aardig wat servicefouten en ook servicepasses, die alle kanten op gingen behalve richting spelverdeelster. Wat toch redelijk cruciaal is om een aanval op te kunnen zetten. Het leek wel of ze allemaal naar een schoolfeest waren geweest . . .
Samen met Sandra Ebbers tijdens time outs de meiden een spiegel voorgehouden. Dat leek te helpen, want na het verlies in de eerste set van 18-25, kwam de Schwung er meer en meer in wat resulteerde in een gelijk opgaande tweede set, die weliswaar nipt verloren ging met 23-25. Dus stond het 0-2 tegen de koploper.

We hadden een zware last van ons afgeschud en herrezen uit de puinhopen. Tegelijkertijd zag je het verval bij VCV ontstaan en dan is het de kunst om die stijgende lijn vast te houden: 25-22. Op naar set vier, na een goede opslag serie kwamen we al snel op 9-0 voorsprong. Even schrikken als Anne door haar enkel zwikte en Hilde noodgedwongen haar debuut als spelverdeelster maakte.

Of we een vijfsetter wilden? Met overtuiging werd VCV de vierde set aan de kant gezet met 25-10. Onze eerste vijfsetter was een feit. Anne was van de schrik bekomen en kon toch het veld weer in zodat Hilde haar eigen positie van passer/loper kon innemen.

Wij begonnen sterk met een paar directe servicepunten en bleven goed spelen. Wel werd het eerst nog 5-7 voor VCV maar bij 8-7 gingen wij wisselen van speelhelft en leek het gedaan met VCV.  We liepen snel uit naar 13-8. Nog maar 2 punten, of het spannend werd?
Als je dan met 15-13 wint is de ontlading groot en werd het voltallige publiek uit volle borst toegezongen en volop gezwaaid ‘van links naar rechts’ en konden we gaan genieten van een mooi resultaat. 3-2 winst. Het blijft mooi.

Speelsters:
Anne Smeitink
Liset Ebbers
Edith Coers
Hilde Hietkamp
Ricky de Jong
Meike Jonker
Marlijn Stelwagen
Jill Berendsen (blessure)

Wedstrijd:
Zaterdag 9 februari 2019 in SaZa Topsporthal Achterhoek
Rabobank Orion Volleybal MC1 – Heva VCV ‘Topklimaat in Volleybal’ MC1
Uitslag: 3 – 2
Setstanden: 18-25, 23-25, 25-22, 25-10, 15-13
Verslag: Don Coers