• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Gerard Wesselink overleden

Nieuws

Verdrietig en geschrokken hebben wij kennis genomen van het overlijden van Gerard Wesselink (66 jaar), oud-speler, trainer en coach van Orion en oud-international. In de vele jaren die Gerard bij Orion betrokken was, heeft hij zich altijd zeer betrokken en positief kritisch opgesteld.

Hoewel Gerards sportcarrière op het voetbalveld begon, kwam hij via vader Freek – één van de grondleggers van volleybal in Doetinchem – in de jaren ’70 bij Orion. Via Heren 4 belandde hij in Heren 1 waar hij tot seizoen 1985-1986 speelde. Na een uitstapje naar Bovo in Aalten kwam hij twee seizoenen later terug bij Heren 1.

Tussen 1975 en 1979 speelde Gerard 41 interlands voor het Nederlands volleybalteam.
Na de degradatie van Heren 1 in 1992 werd Gerard samen met Pim Raterink trainer van Heren 1. Daarnaast trainde hij ook nog jeugdteams (waaronder de jongens A die tijdens de Open Club in 1992 landskampioen werden) en hij speelde in die jaren afwisselend in Heren 2 en 3.


Gerard Wesselink begin ’80 als speler
van Quick Orion.

 

Manager Heren 1
Nadat Heren 1 in het jaar 2000 weer promoveerde naar de eredivisie, werd hij in 2003 manager Algemene zaken en later Technisch manager van de Stichting. Ook was Gerard verantwoordelijk voor de samenstelling van het eerste herenteam. Daarvoor reisde hij door heel Nederland om spelers te scouten.
Hoogtepunt in deze rol was ongetwijfeld de samenstelling van het team, dat in 2012 voor het eerst landskampioen werd.

Enkele seizoenen geleden besloot hij te stoppen met dit tijdrovende werk.

Klik hier voor een interview met Gerard uit een oude Orion Expres uit 1980-1981

Wij wensen Gerards gezin, familie en vrienden heel veel kracht en sterkte om dit grote verlies te verwerken. We blijven ons Gerard herinneren als een betrokken en zeer gewaardeerd Orion-man.

 

Bestuur, leden en vrijwilligers van Rabobank Orion Volleybal


Foto: Harrie Ligtvoet, 2006.