• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Heren 4 verlegt grenzen

Nieuws

Rabobank Orion Volleybal HS4 – Kerkemeijer Gemini HS1: 2 – 3

De zaterdag 12 oktober begon ongekend goed voor de mannen van het officieuze vlaggenschip. Niemand dacht dat de wedstrijd om 14:00 begon en iedereen stond uiteindelijk op het wedstrijdformulier.

Het bleek ook een voorbode voor twee prima sets. Echt hoogstaand werd het zelden, maar met een bijzonder lage foutenlast gecombineerd met gevarieerde aanvallen werden de eerste twee sets binnengeharkt. De derde set werd begonnen met een aantal spelers, die de eerste twee sets rust waren gegund.
Helaas bleek dit niet de gewenste kwaliteitsinjectie waarop was gehoopt en geanticipeerd. Er werd uiteindelijk nog wel aardig meegebald met de ervaring uit Borculo, maar genoeg voor winst bleek het helaas niet.
De vierde set was ronduit bedroevend. De blauwe diesel aan de overkant, met name op het midden, begon steeds beter te lopen, terwijl aan eigen kant vrijwel niets meer lukte. Servicedruk was afwezig en matige passes helaas des te meer aanwezig. Dientengevolge werd er amper meer zelf gescoord en maakte onze eigen verdediging overuren. De ondergrens van het seizoen werd bereikt met een pijnlijk heldere 25-11 tot gevolg.
De beslissende set werd weer gestart met de basis van de eerste twee sets. Positief was het teamgevoel van de starting VII, die geheel uit solidariteit met de wissels de vijfde set ook bedroevend begonnen. Toen het gat schier onoverbrugbaar geworden leek en men het bier al kon ruiken, besloten we dat het toch nog eens tijd was de motor aan te slingeren. Het niveau uit de eerste twee sets werd weer gehaald met zelfs een matchpoint als beloning voor de getoonde vechtlust. Drie persoonlijke fouten op rij maakten helaas dat de overwinning aan de heren van Gemini gelaten moest worden.
Gezien het spelbeeld een zure en onnodige nederlaag. Echter toch ook een bevestiging dat we op de juiste weg zijn. We hebben tweeëneenhalve set lang niveau laten zien waar we absoluut mee verder kunnen en hebben na vier wedstrijden een respectabel aantal van 14 punten. Ook een krap verlies tegen een van de betere ploegen uit de competitie is niets om je voor te schamen, maar de ondergrens zal verder omhoog moeten.
De eerstvolgende mogelijkheid om dit in de praktijk te brengen zal zijn op zaterdag 26 oktober om 14:00 uur te Eefde. Nagenoeg elk team is dan vrij, dus succes met het verzinnen van een excuus om dit niet mee te hoeven maken.
Of onze groenteboer dan ook zijn kunsten zal mogen vertonen, is op het moment van schrijven nog ongewis. De Wehlse koning van de kruiden heeft met zijn punctualiteit de hoge heren dusdanig behaagd dat hij een transfer naar Heren 3 heeft verdiend. Er bestaat bij ons ook geen enkele twijfel dat hij hen naar hogere sferen zal kunnen tillen.

Kusje van de boyz!

 

Wedstrijd:
Zaterdag 12 oktober 2019 in SaZa Topsporthal Achterhoek
Rabobank Orion Volleybal HS4 – Kerkemeijer Gemini HS1
Uitslag: 2 – 3
Setstanden: 25-22, 25-21, 22-25, 11-25, 14-16
Verslag: Jaap Löwenthal