• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Heren 6 wint onvervalste kelderkraker

Wedstrijdverslagen heren 6

,,Onze kampioensaspiraties kunnen voorlopig even in d’n frigo.” Dat had na de wedstrijd in Ede de conclusie van trainer-coach McCluskey kunnen zijn, ware het niet dat hij verplichtingen had bij zijn gevederde vrienden in Barneveld. Toch zal hij tevreden zijn met het feit dat zijn equipe weer vijf sets veel geleerd heeft.

De voorbereiding op de clash der kneuzen was alvast rustig te noemen. De trainingsopkomst was met 50% ontspannen en een teken dat er zonder druk werd toegeleefd naar de confrontatie met de Edese heren (/jongens). Iets dat ook nog eens bevestigd werd door het feit dat 12,5% van het team het nodig vond spullen thuis te laten op de dag van de wedstrijd. Een zeer goed gecoördineerde reddingsactie zorgde er uiteindelijk voor dat we toch met 8 man, maar zonder coach, konden beginnen. Dat diezelfde coach voorafgaand aan deze belangrijke wedstrijd niet feestend in een bar op Ibiza is waargenomen was overigens wel pure winst.

Dan de wedstrijd zelf. De beheerder in Ede had lering getrokken uit recente degradatiekrakers en had anticiperend de kantine de gehele dag gesloten. Om met bekers te gooien zouden toeschouwers deze zelf mee moeten nemen en dat doorzettingsvermogen ontbeerde het massaal toegestroomde publiek gelukkig. Zonder noemenswaardige incidenten kon de wedstrijd uitgespeeld worden.

Het vice-vice-vice-vice-vice-vlaggenschip van de Doetinchemse herenlijn had gelukkig weinig last van mogelijke randzaken en begon volledig in de leermodus. Leerpunten waren de vandaag: “pakt een tegenstander ook ballen die ver uitgeslagen worden?” en “ziet de scheidsrechter het als we de bal veelvuldig op onze speelhelft laten stuiteren?”. Conclusie: nee, ja en 2-0 achter.

Om toch 5 sets te kunnen leren moest er nu wel uit een ander vaatje getapt worden (zo werd er tenminste nog door iemand getapt vandaag). Zo geschiedde. Bij (korte) vlagen ontsteeg het niveau het predicaat kelderkraker en drie sets lang werd er alleraardigst gespeeld door de oranje brigade. Met de 3-2 overwinning werd een aantal knappe statistieken verder aangescherpt. Zo blijven we ongeslagen in vijfsetters (=conditie), ongeslagen op zaterdagen, ongeslagen in uitwedstrijden en is het aantal rode lantaarns dat wij in ons bezit hebben gelijk aan nul. Statistieken waar we toch zeker wel een schaal niet gekregen bittergarnituur mee verdiend hadden.