• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Historie Orion seizoen 1998-1999

Nieuws

Het seizoen begint met allerlei nieuwigheden: de vereniging heet nu Nefit Orion, de libero wordt geïntroduceerd evenals een gekleurde bal, ralleypoint en spelen tot de 25. Kenden we tot nu toe 24 districten, dit seizoen gaan ze op in acht Regio’s.

Daarenboven introduceert Orion ST3D: werving sponsoren d.m.v. interactieve netwerkformule Sport, Sponsoring en Supportteam Topsport Doetinchem. Dit initiatief wordt aangestuurd door Geert Teunissen. Orion staat nationaal weer op de kaart en er zijn voldoende plannen dit verder uit te bouwen.

Heren 1 heeft dit seizoen weer een primeur: een Braziliaanse speler, namelijk Duda Lustosa. Daarnaast wordt de spelverdeling dit seizoen waargenomen door een Tsjech: Lubos Kyncl. Het team eindigt in de subtop en trainer Pim Raterink geeft aan dat het komend seizoen moet gebeuren: promotie naar de eredivisie. De organisatie, sportief, financieel en organisatorisch staat; nu is het tijd te oogsten.

Op sportief gebied is het volgende te melden: meisjes A wordt tweede  op de open Club (alweer tweede…) maar ook meisjes C pakt een tweede plek. Heren 5 wordt kampioen en Dames 3 wordt wederom kampioen en promoveert nu wel naar de derde divisie omdat spelen op de donderdagavond vanaf dit seizoen ook mogelijk is in die derde divisie. Dames 2 degradeert weer naar de tweede divisie. Heren 7 begint aan het 30e seizoen samen.

Voor meer hoogtepunten, artikelen, foto’s en Orion Expressen klik hier.

Heb je zelf nog leuke aanvullingen (artikelen/foto’s) mail het dan naar: orionhistorie@orionvolleybal.nl. Ook wanneer jij nog ontbrekende Orion Expressen of namen bij de foto’s weet mail het ons dan even.

 

Foto aanhef: Meisjes C, tweede plaats Open Club.