• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Historie Orion seizoen 2001-2002

Nieuws

Wat te doen als de penningmeester plotseling is opgestapt en de boekhouding van de vereniging op haar gat ligt? Allereerst neemt secretaris Wim Boonekamp onder toezicht van sponsor Accountantsbureau Tappen Lindenschot het op zich om de lopende betalingen door te laten gaan.

Uiteindelijk wordt de kascommissie tijdelijk uitgebreid met een viertal personen om een compleet financieel verslag van het seizoen ervoor, en dit lopende seizoen, te maken. De uitkomsten zijn schokkend: de vereniging heeft een schuld van rond de  € 70.000 met voornamelijk de gemeente als schuldeiser.

Gezien de situatie heeft het bestuur besloten af te treden en is er door de ledenvergadering een interim-bestuur benoemd dat als volgt is samengesteld: Jos Tiemessen, Arjen van Beek, Jos Pasman, Hennie van Haarlem en George de Jong. Het interim-bestuur heeft tot taak in de komende maand oplossingen aan te dragen voor de financiële problemen en om de splitsing van vereniging en stichting verder uit te werken.
Dat laatste werd tijdens deze ledenvergadering ook besloten, Heren 1 zal weer in een aparte stichting komen. Inmiddels had ook Nefit aangekondigd te stoppen met de sponsoring. Bas Bloem lanceert tijdens de vergadering een plan om het kadertekort op te lossen.

Een door de gemeente ter beschikking gestelde sportvloer voor Heren 1 is maar een kort leven beschoren: de tegels laten los en de vloer mag van de Nevobo niet meer worden gebruikt. De roep naar een nieuwe (of eigen) sporthal wordt steeds groter: samenwerking met ’t Brewinc (die nieuw gaat bouwen) of  het opknappen van Rozengaarde komen ter sprake.

Op sportief gebied heeft Orion de banden met Volleybalschool Sourcy aangetrokken en komt het meisjesteam van Sourcy als een Orion-damesteam in de competitie uit en speelt haar thuiswedstrijden in Doetinchem.

Voor meer hoogtepunten, artikelen, foto’s en Orion Expressen klik hier.

Heb je zelf nog leuke aanvullingen (artikelen/foto’s) mail het dan naar: orionhistorie@orionvolleybal.nl. Ook wanneer jij nog ontbrekende Orion Expressen of namen bij de foto’s weet mail het ons dan even.

 

Foto aanhef: Meisjes B1, een kleine quiz in deze coronatijd (zonder prijzen): als je weet wie de coach is, mail dit dan naar orionhistorie@orionvolleybal.nl. Volgende week zullen we de coach en winnaar bekend maken.