• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Historie Orion seizoen 2005-2006

Nieuws

In het seizoen 2005-2006 is het slecht gesteld met de herenlijn, Heren 2 degradeert zelfs naar de eerste klasse. Uitzonderingen zijn Heren 1 (bekerfinale, Sportprijs Gemeente Doetinchem, Europacupwedstrijden) en Heren 6, dat (net als voorgaand seizoen) weer ongeslagen promoveert maar ditmaal wel met enkele verloren sets. De dames- en meisjeslijn draaien uitstekend, er is ook veel aanstormende jeugd na de fusie met Huévo.

Heren 1 speelt na 18 jaar weer Europacup volleybal en mag thuis een toernooi in de CEV cup organiseren met Liberec (Tsjechië), Novo Mesto (Slovenië) en het sterke Paris Volley (Frankrijk). De eerste twee wedstrijden worden gewonnen, maar Paris Volley is een maatje te groot voor Orion in dit druk bezochte toernooi. Ook de bekerfinale van Heren 1 tegen Ortec gaat helaas duidelijk met 3-0 verloren.

Orion besluit om op de zondagochtend zelf met een volleybalschool te beginnen, omdat de animo voor de regiotrainingen steeds verder af begint te nemen en men zelf genoeg jeugd heeft hiervoor. Eén jongensgroep en twee meisjesgroepen gaan op twintig ochtenden met ervaren trainers en spelers van Heren 1 en Dames 1 aan de slag om hun niveau verder te verbeteren.

Op bestuurlijk gebied neemt Hans Meijer, oud-voorzitter van Huévo, de voorzittershamer over van Wim Dieleman.

Voor meer hoogtepunten, artikelen, foto’s en Orion Expressen klik hier.

Heb je zelf nog leuke aanvullingen (artikelen/foto’s) mail het dan naar: orionhistorie@orionvolleybal.nl. Ook wanneer jij nog ontbrekende Orion Expressen of namen bij de foto’s weet mail het ons dan even.

 

Foto aanhef:  Heren 1 ontvangst de Sportprijs van de gemeente Doetinchem

De juiste oplossing van vorige week was Dirkje Berendsen; dit werd door meerdere mensen goed geraden.

Vraag van deze week: het team herbergde ook buitenlandse spelers, namelijk uit Israël (gebroeders Stein) en Macedonië (Aleksov). Uit welk land kwam de vierde buitenlander dat seizoen?