• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Historie Orion seizoen 2009-2010

Nieuws

Onder leiding van de nieuwe verenigingsvoorzitter Bart Knepper en met de gloednieuwe hoofdsponsor Langhenkel wordt een nieuw seizoen begonnen.

Allereerst wordt de gehele vereniging in nieuwe kleding gezet: er komen nieuwe trainingspakken, coach-shirts, broekjes en tassen, alles medegefinancierd door Langhenkel. De uitrol hiervan is een grote logistieke operatie. Met ‘zustervereniging’ Langhenkel HCC uit Heerde worden oefenwedstrijden en toernooitjes georganiseerd.

Bij Heren 1 wordt de Australische inbreng verdubbeld. Naast libero Aden Tutton komt Adam White als passer-loper naar Nederland voor zijn eerste verblijf bij Orion. Daarnaast komt middenman Bart Jan van der Mark naar Doetinchem, waarmee de vereniging er ook meteen een gedreven trainer bij krijgt. In de Europacup wordt Halkbank Ankara verslagen, maar blijkt Dukla Liberec uit Tsjechië te sterk. Aan het einde van het seizoen wordt van veel oude bekenden afscheid genomen, waaronder trainer Henk Hansma. Joel Banks zal hem opvolgen.

Hoe staat de vereniging er ondertussen financieel voor? De laatste seizoenen worden positieve resultaten geschreven en is er zelfs een reserve opgebouwd voor verdere professionalisering (inmiddels werkt de vereniging met vijf verenigingsondersteuners die een vrijwilligersvergoeding krijgen) en investeringen in de nieuwe sporthal. Deze nieuwe hal komt ondertussen steeds dichterbij.

Voor meer hoogtepunten, artikelen, foto’s en Orion Expressen klik hier.

Heb je zelf nog leuke aanvullingen (artikelen/foto’s) mail het dan naar: orionhistorie@orionvolleybal.nl. Ook wanneer jij nog ontbrekende Orion Expressen of namen bij de foto’s weet mail het ons dan even.

 

Foto aanhef: Recreanten Heren 3 tijdens het toernooi in Terborg, januari 2010.