• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Historie Orion seizoen 2011-2012

Nieuws

Werd het vorig seizoen bij Heren 1 beschouwd als bouwen aan de toekomst, dan kun je zeggen dat dit zijn vruchten heeft afgeworpen in het seizoen 2011-2012. De selectie werd uitgebreid met drie jonge spelers, die later ook de kern van het Nederlands team zouden vormen: Jasper Diefenbach, Maarten van Garderen en de Doetinchemmer Daan van Haarlem.

Met deze drie nieuwe spelers werd als eerste de Supercup binnen gehaald tegen Dynamo en in de competitie ging het ook allemaal crescendo. Uiteindelijk werd de finale van de play off gehaald tegen Lycurgus. Na een eerste thuisoverwinning en een heroïsche overwinning in Groningen (2-3) werd op zaterdag 14 april Lycurgus met 3-0 het bomvolle Rozengaarde uitgeblazen en was eindelijk het eerste landskampioenschap een feit. Enkele weken later ging helaas de bekerfinale (volgens traditie . . . ) verloren.

Met dit kampioenschap voegde Orion zich in het unieke rijtje illustere verenigingen, die zowel bij de heren als bij de dames alle prijzen in de wacht hebben gesleept: landskampioen, beker en Supercup (deze laatste bestond nog niet toen de dames op hun hoogtepunt waren).

Aan het einde van het seizoen laat Langhenkel weten voortijdig te stoppen met sponsoring van Heren 1: het geld voor vijf seizoenen is opgemaakt in drie seizoenen . . .  Dat is weer een opstap naar twee lastige seizoenen die eraan komen.

Voor meer hoogtepunten, artikelen, foto’s en Orion Expressen klik hier.

Heb je zelf nog leuke aanvullingen (artikelen/foto’s) mail het dan naar: orionhistorie@orionvolleybal.nl. Ook wanneer jij nog ontbrekende Orion Expressen of namen bij de foto’s weet mail het ons dan even.

 

Foto aanhef: Heren 1 na het behalen van het landskampioenschap.