• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Historie Orion seizoen 2018-2019

Uncategorized

Het seizoen gaat van start met twee verschillende namen: Heren 1 gaat door het leven als Achterhoek Orion en de vereniging als (voluit) Rabobank Orion Volleybal Doetinchem.

Na één seizoen verlaat de ervaren Strikwerda Orion voor zijn oude liefde Dynamo en wordt opgevolgd door de op heren eredivisieniveau nog onervaren Martijn van Goeverden. Toch doet Heren 1 het weer prima en voor de vierde keer op een rij vindt de finale van de play offs plaats tussen Orion en Lycurgus.
Deze keer wordt het een ongekende ontknoping van het seizoen. In Doetinchem heeft Heren 1 de mogelijkheid om het in hun eigen, bomvolle, SAZA-hal af te maken, maar in het zicht van de haven gaat het mis en moet de wedstrijdserie weer worden vervolgd. Uiteindelijk komt het op zondag 12 mei tot een vijfde en beslissende wedstrijd in Groningen.

Als snel staat men kansloos achter met 2-0 in het Martini Plaza en geeft niemand meer een kans voor Orion. Maar dan blijkt toch weer het sterke punt van dit team: nooit opgeven. De derde en vierde sets gaan met minimale winst naar Orion: 32-34 en 23-25. Lycurgus laat diverse matchpoints liggen en raakt moe en geïrriteerd. In de alles beslissende vijfde set is het Joris Marcelis die in zijn allerlaatste wedstrijd het tweede landskampioenschap bij de heren in het 50-jarig bestaan van de vereniging binnen slaat: 14-16.

Sportief is het toch al een goed seizoen: Dames 6 is in februari al kampioen, Jongens A, B, C en D halen de finale van de Open Club, Dames 3 en Heren 7 promoveren naar de eerste klasse. Helaas degradeert Dames 2 naar de Promotieklasse. Op naar het jubileumseizoen.

Voor meer hoogtepunten, artikelen, foto’s en Orion Expressen klik hier.

Heb je zelf nog leuke aanvullingen (artikelen/foto’s) mail het dan naar: orionhistorie@orionvolleybal.nl. Ook wanneer jij nog ontbrekende Orion Expressen of namen bij de foto’s weet mail het ons dan even.

 

Foto aanhef:  Heren 1 landskampioen na 2-3 overwinning op Lycurgus.