• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Historie Orion seizoen 2019-2020

Nieuws

Vijftig jaar Orion: diverse initiatieven worden ontplooid om dit te vieren. Belangrijkste en tastbaarste is de verschijning van een heuse Jubileum-glossy, die o.l.v. René Wiggers wordt samengesteld door meerdere (oud-)leden van Orion.

De glossy werd gepresenteerd op een speciale avond, voorafgaand aan het seizoen in aanwezigheid van o.a. vertegenwoordiging vanuit de gemeente, oud-voorzitters en een echte Mister Orion, die middels een quiz werd gekozen. Vanaf deze week is de glossy ook via de historiepagina’s op de website terug te vinden: klik hier.

Deze historie op de website is een ander initiatief van enkele leden: per seizoen (50 dus) worden hoogte- en dieptepunten benoemd of getoond. Dit inclusief Orion Expressen, teambrochures, krantenartikelen, etc. De lokale pers noemt het ‘De schatkamer van Orion’.

Ook worden weekenden met activiteiten gepland richting einde van het seizoen. Deze zouden echter nooit plaatsvinden doordat het seizoen, wat nog nooit eerder was voorgekomen, vroegtijdig werd stilgelegd door het coronavirus.
Op woensdagavond 12 maart speelde Heren 6 de laatste wedstrijd voor Orion dit seizoen. Verder zullen we nooit weten of Heren 3 kampioen zou zijn worden, Heren 1 zijn landstitel zou kunnen prolongeren (wel won men de Supercup in eigen huis) en of de jongens teams hoge ogen zouden gooien tijdens de finales van de Open Club.

Gelukkig mag er in mei gebruik gemaakt worden van de velden van Olympus om daar buiten te volleyballen, hetgeen een succes is.

Voor meer hoogtepunten, artikelen, foto’s en Orion Expressen klik hier.

Heb je zelf nog leuke aanvullingen (artikelen/foto’s) mail het dan naar: orionhistorie@orionvolleybal.nl. Ook wanneer jij nog ontbrekende Orion Expressen of namen bij de foto’s weet mail het ons dan even.

 

Foto aanhef: Vier voorzitters toasten op 50 jaar Orion, v.l.n.r. Jeroen Westdijk, Bart Knepper, Jeroen van Ree en Roel Booij.