• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Internationale vuurdoop Saar

Uncategorized

Dinsdagmorgen 3 januari 2023. Passer/loper Saar Meijer, Dames 2  Rensa Family Orion, sprong uit haar bed. Na het gebruikelijke ochtendritueel werd per auto vaart gezet richting Amersfoort.

Op station Amersfoort  vertrok om 07:36 uur de intercity met nagenoeg de volledige selectie volleybalsters Pre Jeugd Oranje naar Berlijn voor de kwalificatieronde van de Europese kampioenschappen in het Olympisch Training Centrum Kienbaum aan de oostrand van de Duitse hoofdstad.


Het sportieve gezelschap vertrok
precies om 07:36 vanuit Amersfoort.

Saar was ruimschoots op tijd. Samen  met de negen aanwezigen, in Hengelo (O) zouden nog drie speelsters opstappen, was er tijd genoeg om met de technische staf op de foto te gaan. Vervolgens werd op het juiste tijdstip koers gezet richting Berlijn. Het wordt voor de veertien jarige Saar de vuurdoop op haar eerste internationale volleybaltoernooi in het  Oranje shirt.

Pre Jeugd Oranje is bij dit kwalificatietoernooi ingedeeld in poule B met België, Portugal en Spanje. Poule A wordt bevolkt door Italië, Duitsland Frankrijk en Engeland. Woensdag 4 januari om 12:00 uur tegen Portugal;  donderdag  5 januari om 12:00 uur tegen Spanje; vrijdag om 15:00 uur tegen België.  komt de Pre Jeugd Oranje in actie. Zaterdag en zondag wordt de overkruising afgewerkt. Alle wedstrijden zijn via deze livestream te volgen:

Mocht Pre Jeugd Oranje zich in Berlijn niet weten te plaatsen. Dan kan in april een nieuwe poging ondernomen worden.


De oorspronkelijke selectie van 22 speelsters, werd teruggebracht tot 16 en hieruit werden
de laatste 12 definitief geselecteerd.

De Pre Jeugd Oranje voor meisjes onder de 15 jaar, geboortejaar 2007/2008, is de jongste nationale garde van de Nevobo. Zowel volleybal als beachvolleybal maakt deel uit van  het Pre Jeugd traject. De geselecteerde talenten trainen iedere vrijdagmiddag op Papendal. In  aanloop naar internationale toernooien wordt er door de uiteindelijke selectie vaker getraind. De laatste week van 2022 was er daarom een driedaags trainingskamp met de Belgische meiden en werd drie keer tegen de zuiderburen geoefend.

 

Foto aanhef:
De selectie staat op station Amersfoort gereed voor het vertrek naar Berlijn. Uiterst recht trainer/coach Ivo Munter, tweede van rechts assistent trainer Angelique Willems. Uiterst links fysiotherapeut Renate Oudekerk.