• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Jongensteams doen het uitstekend

Nieuws

De drie deelnemende jongensteams van Seesing Personeel | Orion zijn op zaterdag  20 mei bij de indelingswedstrijden prima voor de dag gekomen. Een korte opsomming van de resultaten:

Jongens A1
Het team met een grote afvaardiging B-spelers uit de oude JB2 won in De Meerwaarde te Barneveld fluitend de poulewedstrijden tegen Pauwervoll en SV Dynamo. Wat volgde was een gevecht om een Topklasse-plek met de A van Alterno, die nipt werd verloren in drie sets. In de herkansing was er ook een nipt verlies tegen de Twente 05 jongens. Niet getreurd: De spelers van trainer/coach Albert Reinders mogen het dus gaan proberen in de Hoofdklasse aankomend seizoen.

Jongens B1
De vernieuwde en verjongde JB1, getraind door Colin Zuijdgeest en bij de indelingswedstrijden gecoacht door Goran Aleksov, pakte op eclatante wijze in Omnisport te Apeldoorn de directe plaatsingsplek voor de Topklasse.
Geen enkel team kon zich meten aan de krachten van JB1. We kunnen eigenlijk spreken over zeer grote niveauverschillen. De wedstrijden tegen Zwolle, SV Dynamo, SSS en Volar werden met de spreekwoordelijke vijf vingers in de neus gewonnen.
We hopen dat de competitie zwaarder uit gaat vallen en dat het niveau in deze poule niet representatief was voor de Top- en/of Hoofdklasse. We zullen aankomend seizoen zien of we een voorschot kunnen nemen op een derde Topklasse-kampioenschap op een rij voor de B-jongens. Het liefste natuurlijk met een echte competitie.

20170522_jb1_aleksov_home
Jongens B1 in nabespreking met trainer Goran Aleksov.

Jongens C1
Het vernieuwde JC1 plaatste zich in de Ark van Oost te Nijmegen via overwinningen op achtereenvolgens Alterno, VVH, Trivos en Rebelle overtuigend voor de directe en kortste weg naar de Topklasse. Met name de eerste wedstrijd tegen Alterno was er eentje van degelijk niveau van beide kanten.
Verder bleek achteraf dat we verreweg in de sterkste poule waren ingedeeld. De teams die onder JC1 eindigden, vonden tevens fluitend hun weg richting Top- en Hoofdklasse door de teams uit de andere poules met speels gemak over de knie te leggen in de opvolgende plaatsingswedstrijden.
Ondanks deze prestatie is er nog veel werk aan de winkel voor trainer Karel Mollevanger en coach Marco Buiting. Een positief gegeven, zeker als zichtbaar is dat er veel rek in zit met een jonge groep met nog veel CMV spelers in de gelederen.

Korte conclusie: Aan de verwachting vooraf is voldaan. We kunnen dus aankomend seizoen weer uitzien naar jongens volleybal op hoog niveau in Doetinchem.
Het jongens C2 team was niet ingeschreven voor de indelingswedstrijden. Daarvoor is een plaats aangevraagd in de 1e klasse.

Tekst: Marco Buiting
TC Lid jongens- en herenlijn

Foto aanhef: JC1 is blij met de plaatsing voor de Topklasse.