• Ubbink

Meisjes C1 toont veerkracht

Nieuws, Wedstrijdverslag

Rabobank Orion Volleybal MC1 – Trivos MC1: 4 – 0

In Doetinchem is de sneeuw bijna weg en maken we ons klaar voor de tegenstander Trivos MC1, die wij om 9.00 zullen treffen in de topsporthal. Beide teams staan gelijk op de ranglijst met twee wedstrijden gespeeld en vijf punten.
Met zes basisspeelsters en invalster Laurine verschenen we op het veld. Een gezamenlijke wedstrijd warming up en inspelen. Trivos had een paar leuke aanvalsters in huis, zagen we al bij het inslaan.
Vol goede moed gaan we van start en winnen wij de eerste set met 25-18. De tweede set eerst met de basis gestart en halverwege de set is Laurine binnen de lijnen gekomen. Zij speelt in haar eigen team bij CMV 61, geen 2-4 systeem, kleiner veld andere nethoogte, het is even wennen maar ze wordt goed gecoacht in het veld door haar teamgenoten.
Dat werpt zijn vruchten af want ze heeft een mooi opslagserie. De setwinst is weer voor ons met 25-19. Dan volgt er voor team en coach de ‘alom bekende derde set’. De aandacht verslapt een beetje, de tegenstander herpakt zich en we staan 7 punten achter. Na de time outs en wissels halen wij deze set uiteindelijk binnen met 25-23.
De meiden tonen veerkracht en dat is mooi om te zien. De laatste set breekt aan en voor we het weten staan we met 0-5 achter. De ruggen gerecht en de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ gezet, werd door goede verdediging, set up en aanval ook de vierde set gewonnen en zijn de eerste vijf punten binnen.

Een mooi resultaat die de meiden als team hebben behaald.