• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Orion deed het prima in Doezum

Nieuws

Het was voor een drietal jeugdteams weer een enerverend Hemelvaartsweekend. Zoals bijna gebruikelijk stond namelijk het prestigieuze MJT jeugd toernooi in Doezum op het programma. In de speelplaatsen Doezum en Marum (Groningen) wordt er dan gestreden om het hoogst haalbare in de eigen leeftijdscategorie: een eerste plek.

Vorig jaar werd er nog een eerste plaats behaald door de toenmalige A-jongens. Dit team nam deze editie deel aan de topcategorie. Ze deden het, ondanks aardig wat manco’s, naar behoren, en behaalden de Final Four met verdienstelijk spel. Uiteindelijk was het een prima vierde  plek die hen ten deel viel . . .

Jongens B, in de vorige editie eindigend als rode lantaarndrager, deed het ook prima, en liet zien de nodige ontwikkeling te hebben ondergaan in het afgelopen jaar. Ook zij eindigden als vierde en bereikten de Final Four.

In de meiden A-categorie was het enige deelnemende meidenteam van Orion ingedeeld. Vanwege examens ook hier veel manco’s, maar het team met hoofdzakelijk B-leeftijd speelsters liet gedurende het toernooi goede ontwikkelingen zien. Uiteindelijk eindigden ze op een verdienstelijke achtste plaats.

Uiteindelijk zijn het de volleyballende meters die tellen! Het was een viertal leerzame dagen. Niet alleen kenmerkt het toernooi zich door een uitstekend niveau, het is tevens een feestje voor menig jeugdvolleyballer. Ook zijn het leerzame meters qua spel en teamproces.
We kijken alweer uit naar de volgende editie van dit sterk georganiseerde toernooi. We bedanken uiteraard de begeleiders die mee waren: Daphne, Teun en Rick.

Foto aanhef: Het team Meisjes A.


Het team Jongens TOP.


Het team Jongens B.

Tekst en foto’s Marco Buiting.