• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Orion-jongens blinken uit op ‘NK’

Nieuws

Op zondag 21 oktober werd het eerste officieuze NK ‘drie tegen drie’ gespeeld voor jongens onder 14 jaren in sporthal Galgenwaard te Utrecht. De jongens van Orion Volleybal Doetinchem gingen hierin aan de haal met het eerste officieuze kampioenschap.

Aanvallend spel en netacties promoten, zodat de sport interessant wordt voor jongens. Dat was het doel van organisator Redbad Strikwerda, die in samenwerking met VVU (Utrecht) deze pilot NK organiseerde.
Dit initiatief werd ondersteund door vele clubs die gehoor gaven aan het initiatief. Met 14 teams werd dan ook veel ervaring opgedaan, data opgehaald en ervaringen uitgewisseld. Een kleine greep aan deelnemers: naast Orion waren dit o.a. Taurus, Alterno, Dynamo, Sudosa-Desto, Zwolle, VVH, PDK Huizen, Zaanstad en het organiserende VVU. Niet de minsten . . .

Niet alleen kwam er een bevestiging op het aantal extra netacties – er werden datasheets bijgehouden waarin er een vergelijking werd gemaakt met een aantal specifieke netacties bij de reguliere 6 tegen 6 vorm –  maar ook voerde, ondanks een half speelveld (4 breed, 9 lang), het plezier de boventoon. Het belangrijkste aspect natuurlijk.

Uiteraard zeer fraai dat we mochten deelnemen. De drie tegen drie-vorm hebben wij ervaren als een groot succes. Hopelijk gaat dit vorm krijgen door een honorering in competitieverband door de bond. Dat is namelijk nodig om dit vlot te krijgen. We bedanken langs deze weg Redbad en Jos van Hout (VVU) voor de strakke voorbereiding en organisatie.

Tekst: Marco Buiting
Foto aanhef: het Orion-team met vlnr: Sem, Mart, Koen en Ties.


In beeld de belangrijkste aspecten uit de drie tegen drie speelvorm: de smash en het blok.


Het team geniet van de aangeboden versnapering door de organisatie.


De deelnemende teams en spelers.


De U Volley-flyer met details over de speelvorm.