• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Orion op de Zwarte Cross

Nieuws

Dagje werken voor de clubkas

Opnieuw hebben veel leden van Orion zich begin juli ingezet om ten bate van de vereniging werkzaamheden te verrichten op de Zwarte Cross.

Elk jaar vlak voor de zomer krijgen de seniorenteams van Orion de vraag of ze willen werken op de Zwarte Cross. Dit verzoek komt al een aantal jaren van Bianca te Booy, die dat namens de vereniging in gang zet. De uren die dan gewerkt worden door ons volleyballers en het geld wat we dan zouden verdienen, gaat regelrecht naar de vereniging. We werken dan dus voor de club.

Vanuit Orion staan er regelmatig mensen op het Zwarte Cross-terrein om je te voorzien van ‘NIX-polsbandjes’ die het mogelijk maken om alcohol te drinken, alle mogelijke frisheid en zonnebrand in de vorm van gezellige toiletdames. Natuurlijk tappen we met de raptap je beste biertje, terwijl we ondertussen je meest charismatische barman of -vrouw uithangen en gezellig een praatje met je maken. Je zal het niet geloven, maar met al dat geouwehoer hebben wij ook nog een leuke avond of dag.

20180715_shv_zwartecross_parasols

Vrijkaartjes
Maar waar we het eigenlijk allemaal voor doen: de vrijkaartjes. Als je namelijk een aantal uren wil werken voor onze prachtige volleybalclub, dan krijg je een vrijkaartje voor een dag op de Zwarte Cross naar keuze. Beter kan het toch niet?

Dit jaar stond een aantal Orionners van Heren 2 en Dames 1 op donderdag ’s avonds in de Tirolertent. We hebben het ‘zigge zagge hey hey hey’ wel dertig keer door de tent horen galmen. Sommige liedjes konden we aan het eind van de avond compleet meezingen, terwijl we ze bij aankomst nog niet kenden.
Op de zaterdag werkten de meiden van Dames 2 en 3 in de tent langs de crossbaan. Ook zij vermaakten zich kostelijk met alle bijzondere mensen aan de bar. De recreanten waren zelfs nog beter vertegenwoordigd: zij werkten donderdag achter de bar en vrijdag rondom de grote toiletgebouwen. De bezoekers hebben nog nooit zo fris geroken op het festivalterrein. Een aantal van deze harde werkers verbleef zelfs in een gammel tentje op de zonnige Zwarte Cross camping. Hulde!

20180715_shv_zwartecross_entree_50pct

Aan de bars waar Orionners werkten, verliep alles als gesmeerd. Tussendoor was er zelfs ruimte voor een polonaise achter de bar, nutteloos geflirt aan de bar om meer drank te verkopen, gezwaai naar mensen die over de bar heen een poging deden om bier te bestellen, gedanst met barmannen en barvrouwen, mensen goedkeuring gegeven om stickers te plakken op plekken waar ze eigenlijk niet horen, 06-nrs geweigerd, huwelijksaanzoeken genegeerd, deodorant gespoten op bijzondere plekken en aan het eind van de shift nog een biertje gedronken met de leidinggevende.

Als je iets goeds wil doen voor je club, dan kan het toch niet anders dan dat je gaat werken op de Zwarte Cross? Zet het vast in je agenda voor volgend jaar: 11, 12, 13 en 14 juli. Dan wordt het alleen maar gezelliger.

Tekst Sanne Heusinkveld