• CAD2M
  • Ubbink

Prima resultaten Open Club

Nieuws, Uncategorized

De Seesing Personeel | Orion-jongensteams hebben tijdens de eindrondes Nederlandse Open Jeugd Kampioenschap (NOJK) van zaterdag 18 maart flink gemanifesteerd.

Niet alleen hadden we maar liefst drie teams in de eindrondes bij de B, C en D. In vele gevallen waren de resultaten zeer goed te noemen. Deze zijn als volgt: Jongens C 2e , Jongens D 3, Jongens B 5e   plaats.

Jongens B:

Het team onder leiding van Alex Stein en Gijs Heusinkveld speelde in het eigen Home of Orion. Na een overtuigende eerste winstpartij met 2-0 tegen PDK Huizen, ging de tweede wedstrijd verrassend verloren tegen het minder hoog ingeschatte VC Polaris. Daarna volgde een verbeten strijd om een plek bij de beste vier. De 1-1 tegen VV Alterno was echter net niet voldoende om plaatsing voor de halve finales af te dwingen. De setstanden in deze wedstrijd spraken boekdelen (30-32, 26-24). Sliedrecht Sport werd in deze categorie kampioen, jongens B moest het uiteindelijk doen met een vijfde plek.

Jongens C:

Het team onder leiding van Colin Zuidgeest en Jaap Löwenthal kwam in de poule in de Hamalandhal in Lichtenvoorde overtuigend als nummer één uit de bus. De halve finale tegen Taurus gaf weer het gebruikelijke gevecht (de vorige editie was de finale Orion-Taurus, deze generaties van beide clubs treffen elkaar al sinds de OC D editie van 2014 en hebben dus enige historie).
Omdat het Orion-team breed beter was werd deze halve finale gewonnen, maar niet zonder fysieke kleerscheuren. In de halve finale werden de wonden gelikt na de slijtage slag en werd de strijd aangegaan met Sliedrecht Sport. We mogen onze jongens een dik compliment geven: er werd vol strijd geleverd en in een kwalitatief hoogwaardige finale werd met tweemaal 25-22 verloren van de club met de beste jongenslijn van Nederland. Gelukkig kunnen we nog melden dat onze jongens er vandoor gingen met de sportiviteitsprijs van de dag.

20170318_hvd_huldiging_jc_livoorde
De huldiging van JC in Lichtenvoorde.

Jongens D:

Jongens D onder leiding van Marco Buiting en Hanneke Klein-Geltink noteerde alweer een vijfde eindronde op een rij. Wederom in de Arcus te Wijchen werd er in de poule overtuigend gewonnen van Taurus en Dordrecht, tegen de uiteindelijke winnaar VV Alterno werd dik verloren. Desalniettemin werd de halve finale tegen jawel, Sliedrecht Sport, een gevecht van uitersten.
Terugkomende van een achterstand werd er in de allesbeslissende derde set nog een 7-5 voorsprong gepakt. Uiteindelijk gaf de kwaliteit van één speler bij Sliedrecht de doorslag (22-25, 25-23, 10-15). Compliment aan het team: ze herpakten zich overtuigend in de kleine finale tegen Sudosa (25-22, 25-10), en pakten daarmee de enige voorhanden bronzen podium plek die nog te behalen viel.

20170318_hvd_nojk_jd_derdeplek
Een derde plek voor Jongens D.

Slotsom:

We tellen mee bij de top jongens jeugd in Nederland en we hebben nog prima vooruitzichten voor wat betreft de toekomst. De opgedane ervaring zal ons weer verder brengen in het proces. Daar gaat het namelijk om. Uiteindelijk willen we natuurlijk weer gaan voor de hoogste podiumplaatsen. De basis ligt er, zaak om weer stappen te maken. Kortom: we mogen trots zijn op de geleverde prestaties.

Uiteraard bedanken we de teams voor hun inzet. Met de thuiswedstrijd van Heren 1 tegen SV Dynamo zullen ze passend in het zonnetje worden gezet.

Verslag: Marco Buiting
Foto’s: Hans van Dijk

Foto aanhef: actie tijdens de wedstrijd JB tegen VC Polaris

Meer foto’s, met dank aan Hans van Dijk die actief was in zowel Doetinchem als Lichtenvoorde: