• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Tweede plaats JB1 in NGJK

Nieuws

Jongens B1 sluit bijzonder succesvol seizoen af

Jongens B1 heeft het laatste juweeltje geplaatst op de toch wel rijkelijk gevulde kroon. Na het kampioenschap in de Topklasse en de winst in de regiobeker werd er een tweede plaats behaald op het NGJK (Nationaal Gesloten Jeugd Kampioenschappen) in Emmeloord. Op dit bal, waar alle Topklasse-kampioenen in elke leeftijdscategorie aantreden, wordt er dus gestreden om een heuse NK-titel.

In een poule met de andere Topklasse-kampioenen VC Sneek, Polaris en Inter Rijswijk werd er dus gestreden om de titel. Na een stroeve eerste set tegen Sneek liet het team van trainer/coach Colin Zuijdgeest er vier sets lang geen gras over groeien. Alleen in de laatste set werd er verloren van Inter Rijswijk.
Vervolgens werd de finale gespeeld tegen het laatst genoemde team, dat met power volleybal liet zien dat ze de beste waren op deze broeierige zaterdag. Dat ze daar een aantal pre-jeugd Oranje jongens uit de B-leeftijd voor nodig hebben was een saillant detail. Het fysieke verschil liet zich uitdrukken in de score. De titel ging daarmee terecht naar Rijswijk.

Achteraf mogen we zeer tevreden zijn met de prestatie van onze B1-jongens. Zeker gezien het feit dat we met een groot aandeel C-leeftijd, en eerstejaars B-spelers aantraden. Dat geeft dus weer aan dat we technisch het geheel anders benaderen, en niet zonder succes. We gaan gewoon door op de ingeslagen weg, want ook hier zit voor de toekomst weer meer dan voldoende muziek in. De extra opgedane ervaring is een middel om de weg te plaveien van een fraaie toekomst binnen de lijn.

We bedanken langs deze weg het team van de jongens B1 voor een bijzonder seizoen, en de drie kersen op de taart. De ‘double’ voelt als een ‘triple’ aan.

Tekst: Marco Buiting
TC Lid jongens- en herenlijn

Foto aanhef:  ook na verlies zelfs vreugde bij onze jongens na een succesvol seizoen.