• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Waterweek: drink geen fris, maar water

Nieuws

Jongeren Op Gezond Gewicht Doetinchem komt in actie

In het kader van ‘Jongeren Op Gezond Gewicht Doetinchem’ (JOGG) organiseert deze actiegroep de Doetinchemse Waterweek, van 20 tot en met 26 maart. Dit in samenwerking met het Buurtplein, Graafschap College, gemeente Doetinchem en Sportservice Doetinchem.

Heel Doetinchem wordt in die week opgeroepen gewoon kraanwater te drinken en alle suikerhoudende drankjes te laten staan. Wist je dat er in een flesje AA van 500 ml maar liefst 19 suikerklontjes zitten? Meer water drinken is goed voor de gezondheid en het past goed bij de sport als 100 procent dorstlesser.
Alle sportverenigingen in de gemeente worden door de organisatie opgeroepen om aandacht te schenken aan het belang van water drinken voor de gezondheid.

Hoe kun je meedoen?

Plaats onderstaande afbeelding in jouw e-mailhandtekening en laat zien dat je mee doet.

20170309_waterweek_home

Like op Facebook @Dchemww en volg onze acties en berichten.

Besteed gedurende de Waterweek aandacht aan het belang van water drinken. Geef als trainer het goede voorbeeld. Hebben jouw leden altijd al water bij zich in mooie bidons? Geef ze dan eens complimenten hiervoor. Laat de ranja in de waterweek staan en serveer tijdens de rust en/of na de wedstrijd water of thee zonder suiker.

Geef de flesjes Spa blauw en Spa rood een prominente plek op de bar, zorg dat ze goed opvallen.
Plaats een artikel op je website, in de sociale media of  in de nieuwsbrief over het belang van water drinken tijdens het sporten.

Maak ook kans op een waterkoeler van 19 liter. Laat ons per e-mail weten hoe jij invulling geeft aan de waterweek en/of het verenigingsbeleid rondom water drinken tijdens wedstrijden en trainingen. De beste inzending wint een waterkoeler om het drinken van water nog gemakkelijker te maken.

20170309_waterweek_koelers
Doe mee en win een waterkoeler.

Hieronder enkele posters (in PDF) die je kunt afdrukken en ophangen:

Poster 1

Poster 2

Poster 3

Poster 4

 

 

m.zwakenberg@sportservicedoetinchem.nl