• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Zes Orion-teams naar halve finale NOJK

Nieuws

Alle zes Rensa Family Orion-jeugdteams wisten zaterdag 7 januari plaatsing af te dwingen voor de halve finaleronde van het Nederlandse Open Jeugd Kampioenschap (NOJK) op zaterdag 25 februari aanstaande.  

Op 7 januari vonden de eerste voorrondes NOJK plaats, vroeger ook wel bekend als de ‘open club’. Dit is het meest prestigieuze jeugdtoernooi voor clubteams in Nederland, waarbij men poogt om een greep te doen naar de Nederlandse titel in de eigen leeftijdscategorie.

Hieronder de verkorte verslagen per team:

Jongens A:
Dat is even de ‘open deur’. De jongens waren vooraf al een zekerheidje voor de halve finaleronde en zijn  automatisch geplaatst. Het team van t/c Marco Buiting speelde de donderdag ervoor al wel een oefenwedstrijd tegen de NOJK B-selectie om alvast warm te draaien voor het grotere werk op 25 februari.

Jongens B:
Onder leiding van Mark Luesink en Roy Harbers wisten de NOJK B-jongens zich middels louter overwinningen overtuigend als groepshoofd te plaatsen voor de halve finaleronde. Dat gebeurde in De Veste te Borne.


Het team Jongens B.

Meiden A:
Waar vooraf op een snelle plaatsing werd gehoopt, bleek achteraf dat het spelen van de kruisfinale het middel was om de halve finale ronde te bereiken. Het team van Jaap Löwenthal en Marc Donker bleef ongeslagen in de poule, maar moest gaan kruisen tegen gemeentegenoot Halley. Dat resulteerde uiteindelijk in de winst en de gewenste plaatsing voor de volgende ronde.


Het team Meisjes A.

Meiden B:
In Ootmarsum hielden de B-meiden van Teun Merkx en Eddo Hissink het hoofd koel. Het team dat veel speelsters herbergt die vorig jaar als runner-up eindigden in de NOJK C-eindronde, wist zich als nummer één in de poule te plaatsen voor de volgende ronde. En dat ondanks de afwezigheid van Saar Meijer, die momenteel met pre-jeugd Oranje actief is in Berlijn. Daarmee laat het team zien in de breedte de nodige kwaliteit in huis te hebben..


Het team Meisjes B.

Meiden C:
De verrassing van de dag kwam op naam van de meiden-C NOJK. Het team was vrij krap qua bezetting door omstandigheden, maar wist uiteindelijk via de kruisfinale plaatsing af te dwingen voor de volgende ronde. Een zeer knappe prestatie. Goed werk ook door de begeleiders Noah Wortelboer, Merel Rougoor en Daphne Wegman.


Het team Meisjes C.

Meiden D:
De D-meiden onder leiding van Bonny Willemsen en Marjolein Wenting moest een lange weg gaan, omdat er nota bene in het Drentse Assen (!) gespeeld moest worden voor een plek in de volgende ronde. Het resultaat was echter wel van de bovenste plank. Met goed spel werd een nummer één plek in de poule afgedwongen, met dus directe plaatsing als gevolg. De eerste set tegen SVW Workum werd winnend afgesloten met een miniem verschil. Daarna werden alle sets gewonnen, en dus ook Tjoba Klazienaveeen en Krekkers Mariaparochie aan de zegekar gebonden.


Het team Meisjes D.

 

Uiteraard zijn we als club en TC zeer tevreden met de behaalde resultaten. We zijn benieuwd wat het gaat geven voor de teams op 25 februari a.s. in de halve finaleronde. Daarin gaan de teams pogen plaatsing af te dwingen voor het verdelen van de NK-titel onder de beste acht jeugdteams. Die wedstrijden staan gepland voor zaterdag 8 april.

 

Natuurlijk feliciteren we de teams en de begeleiding met de behaalde resultaten. We wensen ze veel succes toe in de voorbereiding naar de halve finale rondes op 25 februari.