• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Historie Orion seizoen 2016-2017

Nieuws

Ook in dit seizoen verliest Heren 1 de finale van de play-off tegen Lycurgus maar het verrast wel in de bekerstrijd: in de finale wordt voor de derde keer in het bestaan de beker gewonnen door een 3-1 overwinning op Dynamo.

Jongens B herhaalt het huzarenstukje van afgelopen seizoen: kampioen Topklasse, bekerwinnaar Regio en (samen met Jongens C en D) naar de finale van de Open Club. Jongens C werd daar tweede en Jongens D derde van Nederland.

Bij wijze van test gaan Heren 1 en Dames 1 hun wedstrijden op de zondag spelen: naast een Super Saturday ook een Super Sunday. Het blijft bij een proef van één seizoen.

In dit seizoen werd ook de Achterhoek Super Sunday Cup voor jeugd georganiseerd door Minka de Weerd: een wedstrijd op het centre court spelen door Meisjes B1 en Jongens B1, zoals dat ook op een reguliere Super Sunday gebeurt. Dus met twee scheidsrechters, twee lijnrechters, een heuse court crew samengesteld uit Heren 1 en Dames 1, muziek, entertainment, en last but not least, een echte Tribune Info. Ook was er een goed doel aan verbonden: Make-A-Wish. Het werd een groot succes.

Heren 3 wordt weer eens kampioen in de eerste klasse, maar schenkt de plek in de promotieklasse aan de opstormende jeugd. Diezelfde Orion-jeugd wordt bekroond als beste ballenkinderen/quick moppers van Nederland.

Voor meer hoogtepunten, artikelen, foto’s en Orion Expressen klik hier. 

Heb je zelf nog leuke aanvullingen (artikelen/foto’s) mail het dan naar: orionhistorie@orionvolleybal.nl. Ook wanneer jij nog ontbrekende Orion Expressen of namen bij de foto’s weet mail het ons dan even.

 

Foto aanhef: Meisjes B1 van Seesing Personeel Orion met meisjes B1 van VCV Varsseveld en Dames 1 als court crew tijdens de Achterhoek Super Sunday Cup.