• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Dames 1 trapt af met vijfsetter

Nieuws, Wedstrijdverslagen dames 1

We begonnen de dag met de jaarlijkse teamfoto. Nadat onze fotosessie erop zat, zijn we onderweg gegaan naar het mooie Groningen. Een eerste competitiewedstrijd met een volledig nieuw team brengt wat spanning met zich mee natuurlijk. Maar toch lieten we ons hierdoor niet gek maken.

In de eerste set begonnen we sterk. Met een goede aanvalsdruk konden we de meiden van Veracles goed onder druk zetten. De hele set ging het gelijk op, maar uiteindelijk konden we er samen voor zorgen, deze set naar onze kant de halen (25-23).

In de tweede set hadden we de flow te pakken. We wisten waar de gaten bij Veracles lagen en zorgden ervoor dat alle ballen van de vloer gehaald werden. Doordat we alert aan het net waren, konden we met het blokkeren een hoop punten binnen slepen. De druk van de tegenstander werd ondertussen ook steeds hoger, waardoor we nog een stapje extra moesten zetten. Maar uiteindelijk sloten we ook deze set winnend af (25-23).

In set drie werd het ons lastig gemaakt. De tactische ballen, die wij juist in de eerste en tweede set gebruikten om punten mee te scoren, werkten niet meer en daarom moesten we iets anders verzinnen. De tegenstander was ons te slim af en kon de set afsluiten met een stand van 16-25.

Mooie punten
In de vierde set ging het gelijk op. Er werden van beide kanten mooie punten gemaakt. Maar aan de kant van Veracles zat er in het beslissende deel van de set iets meer druk achter, waardoor ook zij deze set aan hun kant hielden.

De vijfde en beslissende set was aangebroken. Het was tenslotte 2-2 en nog genoeg kans om de winst binnen te slepen. De druk die Veracles bij onze kant gaf in de vorige sets werd ook doorgezet in deze set. Na de kantwissel, konden we niet meer genoeg kracht geven om de wedstrijd winnend af te sluiten (9-15).

Maaaaar, niet getreurd, de eerste twee punten van het seizoen zijn binnen. Het kan dus alleen nog maar beter worden. Zaterdag 30 september spelen we in het vertrouwde Doetinchem tegen de meiden uit Assen.

 

Wedstrijd:
Zaterdag 23 september in de Struikhal Groningen
De Pintelier/Veracles DS2 – Rensa Family Orion DS1
Uitslag: 3 – 2
Setstanden: 23-25, 23-25, 25-16, 25-20, 15-9