• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Dames 1 versterkt zich

Nieuws

Na het vertrek van trainer Marcel van Zuijlen en enkele speelsters die jarenlang het tenue van Rabobank Orion Doetinchem hebben gedragen, worden de contouren van Dames 1 voor komend seizoen duidelijk zichtbaar.

Het technisch management en de staf stonden voor de lastige opgave om het vertrek van Laura Klaver, de zussen Maureen en Iris Reulink en Dirkje Berendsen (de laatste drie gaan naar Halley in Wehl) op te vangen en waardige vervangers te vinden. Dat is meer dan prima gelukt.
Bente Veenstra, keert na één seizoen afwezigheid terug op het Orion-nest. De geroutineerde spelverdeelster neemt de plek in van Dirkje Berendsen die na een lang verblijf bij Orion minder tijd aan volleybal wil besteden.

Danielle Nouwen, gaat, na een aantal jaren als libero gespeeld te hebben bij o.a. Eurosped, Hermes Oostende, Set up ’65 en Borken, bij Orion Dames 1 de passer-lopers positie innemen. ,,Een prachtige speelster voor het team met haar ervaring en teamgeest die ook van betekenis kan zijn voor de ontwikkeling van onze jeugdspeelsters,’’ zegt Eric Maan, TC-verantwoordelijke voor de Dameslijn binnen Rabobank Orion.

Middenspeelster Marjolijn Oskam komt over van Dros/Alterno Dames 1 uit Apeldoorn. De 1.92 meter lange Oskam neemt de plaats in van Iris Reulink. ,,Via het Talent Team, Xavier Musketiers en San Francisco Dons kwam Marjolijn terecht bij Alterno. Haar ervaring van vijf jaar University Volleybal in de VS zal belangrijk zijn voor het team.”

Als laatste komt Sterre Smeitink over van Morgana/DVO uit Hengelo (Gld). De talentvolle 18-jarige speelster gaat naast Silke Bruil en Danielle Nouwen op de passer-loper positie spelen.

Daarmee bestaat de selectie nu uit elf speelsters.
Rabobank Orion verwacht op korte termijn nog een mid-speelster te verwelkomen en daarmee de selectie rond te hebben voor Dames 1, die in seizoen 2020-2021 wederom acteert in de Topdivisie.